Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Između EU i ZERP-a biram EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je pitanje ZERP-a izazvalo krizu o kojoj će sutra razgovarati s predsjednicima parlamentarnih stranaka.

Sanader je zajedno s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem i glavnim hrvatskim pregovaračem Vladimirom Drobnjakom sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora na kojoj je jedna od tema bio i ZERP.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

"Sutra se sastajem s predsjednicima parlamentarnih stranaka o tome kako se postaviti prema krizi koja se može očitovati u dilemi EU ili ZERP", rekao je Sanader novinarima.

Dodao je da će do kraja tjedna otkriti sadržaj prijedloga kojeg je kanio iznijeti na razgovorima o ZERP-u sa Slovenijom, Italijom i Europskom komisijom.

Po njegovim riječima, vladajuća koalicija ima prevladavajuće stajalište o ZERP-u, a to je da i HSS i HDZ stoje na obrani nacionalnih interesa. Na upit je li to za HDZ EU ili ZERP, Sanader je rekao EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene