Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je pitanje ZERP-a izazvalo krizu o kojoj će sutra razgovarati s predsjednicima parlamentarnih stranaka.


Sanader je zajedno s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem i glavnim hrvatskim pregovaračem Vladimirom Drobnjakom sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora na kojoj je jedna od tema bio i ZERP.

Vezani članci Andrej Plenković u Opatiji Plenković najavio da se u četvrtak sastaje s generalima: "Optužnice ne postoje, postoji zahtjev" Slika nije dostupna Čelnici Unije o 'preuzimanje političke kontrole nad našom zajedničkom budućnošću'

"Sutra se sastajem s predsjednicima parlamentarnih stranaka o tome kako se postaviti prema krizi koja se može očitovati u dilemi EU ili ZERP", rekao je Sanader novinarima.

Dodao je da će do kraja tjedna otkriti sadržaj prijedloga kojeg je kanio iznijeti na razgovorima o ZERP-u sa Slovenijom, Italijom i Europskom komisijom.

Po njegovim riječima, vladajuća koalicija ima prevladavajuće stajalište o ZERP-u, a to je da i HSS i HDZ stoje na obrani nacionalnih interesa. Na upit je li to za HDZ EU ili ZERP, Sanader je rekao EU.