Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader razmatra mogućnost poduzimanja pravnih koraka protiv hrvatskih medija zbog zadiranja u njegov privatni život.


Vezani članci Slika nije dostupna Ivo Sanader postao savjetnik kanadske milijunašice Slika nije dostupna 'Sanader je bio bitan za pomirbu u regiji'

Suppan je u izjavi za austrijsku novinsku agenciju APA-u potvrdio raniju izjavu Sanaderova hrvatskog odvjetnika Gorana Suića, da Sanader neće tužiti pravosudna tijela u Salzburgu zbog njegovih fotografija iz ćelije koje su objavljene u medijima.

Međutim, Suppan je istodobno izjavio da se, zbog toga što je povrijeđena Sanaderova privatnost, trenutačno 'ispituje mogućnost pravnih koraka protiv hrvatskih medija'. Ravnatelj zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel kazao je prije nekoliko dana austrijsku novinsku agenciju APA-u izjavio da je u tom zatvoru izvršena unaprijed planirana premetačina te da su u zatvoru pronađeni neki predmeti i uređaji koje zatvorenici ne smiju posjedovati.

>> Sanaderov odvjetnik: USKOK s njim nije razgovarao

Ravnatelj zatvora razgovarao je sa Sanaderom o njegovim fotografijama i snimkama u pritvoru koje su se pojavile na internetu. 'Meni se zbog toga nije požalio', rekao je, dodajući kako je očito netko snimio Sandera u njegovoj ćeliji kroz špijunku te fotografije i videozapis stavio na internet. 'Posljednji video koji se pojavio bio je jako dobre kvalitete. Ne može se isključiti mogućnost da je ta videosnimka napravljena u zatvoru modernim mobitelom', rekao je Knebel.

Ravnatelj zatvora u Salzburgu rekao je da se Sanader, naravno, ima pravo zbog toga žaliti jer je 'u načelu riječ o povredi zone privatnosti'. Prije nekog vremena u hrvatskim su se medijima pojavile fotografije Sanadera u zatvorskoj ćeliji u Salzburgu. Ravnatelj zatvora tada je odbio mogućnost da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, a dodao je kako to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju