Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog snimanja u ćeliji tužba protiv zatvora

Sanaderov odvjetnik: USKOK s njim nije razgovarao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski istražitelji vratili su se iz tajnog posjeta Austriji. No Sanadera nisu ispitali.

USKOK je poslao svoje ljude u Austriju, ali Sanadera ispitali nisu. Njegov odvjetnik Goran Suić i sam je u četvrtak bio u redovnom posjetu svom klijentu u pritvoru. Kaže kako bez njegovog prisustva njegov klijent ne može biti ispitan.

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu

'USKOK nam je prije tri tjedna dopisom odgovorio na žalbu zbog odbijanja uvida u spis. U dopisu su nam napisali kako će nas u skoro vrijeme obavijestiti o daljnim koracima po pitanju postupanja u slučaju našega klijenta. To se još nije dogodilo' rekao nam je Suić.

Suić je demantirao da će tužiti zatvor u Salzburgu zbog kršenja njegovih ljudskih prava, to jest fotografiranja u pritvoru u kojem je od prosinca prošle godine. 'Netočno je da će Ivo Sanader tužiti salzburški zatvor', rekao je Goran Suić.



Jutarnji list posjet USKOK-ovim istražitelja Austriji tumači kao korak bliže spremnosti te države za izručenjem Sanadera. Taj se dnevni list poziva na neimenovane izvore i tvrdi kako je Austrija zaključila da Sanader procesom u Hrvatskoj neće biti izložen političkom progonu.

Za strategiju Sanaderove obrane takav razvoj događaja predstavlja velik udarac jer austrijske vlasti njegovim izručenjem pokazale bi kako ne vjeruju u njegove tvrdnje da ga se u Hrvatskoj progoni na političkoj osnovi.

Upravitelj zatvora Dietmar Knebel se nije oglasio oko tužbe. On je nakon curenja fotografija proveo istragu koja nije dala konkretan rezultat i otkrila krivca. Knebel tvrdi kako za to nisu odgovorni čuvari, već netko od zatvorenika te da se vjerojatno radilo o slikanju putem mobitela. Zatvor je pretražen od podruma do krova, no policija dosad nije pronašla niti mobitel, niti krivca.Temeljito je pretražena i Sanaderova ćelija.

'Nismo našli mobitele. Ova kontrola s objavljenim fotografijama nema veze i ona je planirana još lani, puno prije nego je gospodin Sanader stigao u Salzburg', rekao je Knebel. Dodao je da objavljene fotografije nisu uznemirile Sanadera iako se nagađa da bi zbog svega mogao tužiti zatvor u koji je pritvoren prije 2 mjeseca. 'Razgovarao sam s njim i s njegovim odvjetnikom prošlog tjedna i nisu mi ništa rekli.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene