Iako smo o kamenim gromadama koje su pale na cestu između Omiša i Makarske izvještavali prije više od tjedan dana, one su još uvijek su na istom mjestu. Sanacija odrona koji predstavlja opasnost za građane još uvijek nije dovršena, zbog čega se dionicom Jadranske magistrale i dalje vozi naizmjenično.

Galerija


Na desetke tona teške stijene i 18. dan od urušavanja u mjestu Lokva Rogoznica podsjećaju da je samo srećom izbjegnuta tragedija. Preostale opasne gromade i dalje se kontrolirano uklanjaju pa se zbog radova na sanaciji između Omiša i Makarske i dalje vozi otežano.

Vezani članci Očevid prometne nesreće na Jadranskoj magistrali u kojoj je poginula jedna osoba (Foto: Nel Plavetić/PIXSELL) - 2 U prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali kod Selca jedna je osoba poginula policija na magistrali kod Dubrovnika, ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika kamen pao na taksi, jedna osoba teže ozlijeđena

"Znate kako se to u nas radi. Sve to polako, na državnim jaslama. Ljudi su malo i na odmorima, netko je spojio odmore", rekao je mještanin Slobodan.

Područje na kojem su postavljene brojne zaštitne mreže je trusno.

"Uslijed ovih obilnih kiša koje se događaju u posljednje vrijeme došlo je do aktivacije područja koja prije nisu bila toliko kritična. Ali, evo, protiv prirode se teško boriti. Radi se stvarno o jednom složenom dijelu prometnice, pokosu koji je zaista složen i treba napraviti cjelovito rješenje za to", rekao je Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša.

Do potpune blokade prometa na važnoj dionici državne ceste nije došlo samo zato što se odron stijena dogodio tik uz odmorište. To je omogućilo Hrvatskim cestama luksuz da i sama sanacija traje puna tri tjedna. Pitali smo ih stoga je li sanacija mogla biti brža.

"Ovlašteni stručnjak za geomehaniku prilikom ponovnog pregleda uočio je još desetak potencijalno nestabilnih kamenih blokova. Intenzivno se radi na otklanjanju potencijalne ugroze, a zbog zahtjevne konfiguracije terena te obujma i složenosti radova, predviđamo da će radovi biti gotovi do kraja tjedna", stoji u odgovoru.

Tad bi se i promet na ovom dijelu Jadranske magistrale trebao normalizirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr