Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDINI SPAS JE SORTIRANJE OTPADA

Sanacija Karepovca ponovno uzbunila Splićane, smeće sve bliže kućama: "Svi ćemo se ugušiti od tog smrada!"

Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Vištica uživo iz Splita o sanaciji odlagališta Karepovac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Sanacija Karepovca ponovno je uzbunila mještane koji žive neposredno uz odlagalište. Tvrde da je količina otpada koja se slaže u brdo sve veća i veća i sve bliža kućama.

Sanacija Karepovca ponovno je uzbunila mještane koji žive neposredno uz odlagalište. Tvrde da je količina otpada koja se slaže u brdo sve veća i veća i sve bliža kućama.

Pročitajte i ovo Karepovac - 1 Prijeti li opasnost građanima? Novi problemi sa sanacijom Karepovca: Tehnički pregled nije uspio, izvođač upozorava - odlagalište je poput sarkofaga Karepovac - nakon ljeta, opet sanacija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sanacija Karepovca i dalje traje Bizaran nastavak priče o splitskom smeću: Kontejnera ima, ali nema ih se gdje postaviti?

Umjesto u Klis, Helena s balkona gleda smeća u sanaciji.

"Prije sanacije je brdo bilo niže, sad je otišlo u visinu. I ova iza mene gomila smeća, to isto nije bilo. Tu će sedam godina navodno sad dolaziti tone i tone novog smeća. Tog smeća je sve više i više. Meni Karepovac nikad nije bio toliko blizu", kaže Helena.

"Očekivali su da će sanacija promijeniti stanje, a ne ih, kako kažu, još više ukopati Jer se i dalje kopa i samo se stvaraju neugodni mirisi i mi smo u neobranom grožđu, a što nam tek slijedi. Tu rade kažete za novo odlaganje, to ide u nedogled, trajat ce još 3-4 godine", rekao je mještanin Ivan.

U tvrtki koja radi na sanaciji kažu - sve se obavlja onako kako je propisano, prema planu.

"Ništa ne dolazi izvan onoga što je planirano i predviđeno. Novi i stari otpad se ugrađuje na plohe koje su predviđene projektom", ističe Arsen Zoran Tonšić, izvođač radova na sanaciji.

"Jedno nas može spasiti sortiranje otpada, to je jedini način da se to riješi, inače ćemo se svi ugušiti", rekao je Ivan koji živi odmah pored Karepovca.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene