Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Profesor iz Samobora

Učenika nazvao 'sominom', a majci za sina rekao da treba 'ubiti boga u njemu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavnik Ivan Knezić iz Samobora odabran je za ravnatelja osnovne škole, ali ubrzo i smijenjen. I to zbog itekako jakih razloga.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uskratio je ovih dana imenovanje odabranog ravnatelja samoborske osnovne škole, nastavnika Ivana Knezića, nakon što je stečen uvid u njegov dosadašnji rad, piše Jutarnji list.

Iako je Knežić u izbornoj proceduri dobio šest od mogućih sedam glasova članstva školskog odbora te umalo postao novi ravnatelj, ministrova odluka je došla na vrijeme kako bi spriječila to imenovanje. Knežić se odlučio požaliti Jutarnjem listu no zaboravio je na činjenice koje su obilježile njegov dosadašnji nastavnički rad, a koje su također isplivale na površinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Ante Ševo sa svojim učenicima ''Pamtit ću ovo vječno'' Samoborski osmaši od svog su se mladog razrednika oprostili - velikim plakatom, a on im poručuje: "Siguran sam da ću to pamtiti vječno"

VIDEO Nastavnik (72) uhvaćen kako furiozno masturbira gledajući učenike

- Po inspekcijskom nalazu od 21. veljače ove godine, kojeg je zatražila Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, Knežić je kontinuirano vrijeđao učenike u razredu, koristeći pogrdne nazive - somino, idiote, kretenu.

- Nije dovoljno nadzirao učenike u razredu - ostavljao ih je same i do sat vremena, nije nadzirao korištenje mobitela i tableta, a jednoj majci je na informacijama za njezinog sina rekao kako treba 'ubiti boga u njemu'.
Iako za većinu navoda tvrdi kako nisu istiniti, priznaje kako je koristio izraz 'somina' za neke učenike no da ih pritom nije želio vrijeđati.

Koliko je štete svojom neprofesionalnošću ovaj čovjek nanio djeci, može se samo nagađati. No, ostaju činjenice kako je Knežić nastavnik 33 godine i kroz njegove ruke je prošlo osam generacija učenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene