Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavnik Ivan Knezić iz Samobora odabran je za ravnatelja osnovne škole, ali ubrzo i smijenjen. I to zbog itekako jakih razloga.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uskratio je ovih dana imenovanje odabranog ravnatelja samoborske osnovne škole, nastavnika Ivana Knezića, nakon što je stečen uvid u njegov dosadašnji rad, piše Jutarnji list.

Iako je Knežić u izbornoj proceduri dobio šest od mogućih sedam glasova članstva školskog odbora te umalo postao novi ravnatelj, ministrova odluka je došla na vrijeme kako bi spriječila to imenovanje. Knežić se odlučio požaliti Jutarnjem listu no zaboravio je na činjenice koje su obilježile njegov dosadašnji nastavnički rad, a koje su također isplivale na površinu.

Vezani članci Prazna učionica, ilustracija Inicijativa ''Nastava u školi'' želi povratak učenika srednjih škola u klupe, Fuchs: ''Ja se duboko nadam da će to biti tako'' Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Splitsko-dalmatinska županija testirala maturante na koronu, objavili rezultate za nešto manje od tisuću učenika

VIDEO Nastavnik (72) uhvaćen kako furiozno masturbira gledajući učenike

- Po inspekcijskom nalazu od 21. veljače ove godine, kojeg je zatražila Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, Knežić je kontinuirano vrijeđao učenike u razredu, koristeći pogrdne nazive - somino, idiote, kretenu.

- Nije dovoljno nadzirao učenike u razredu - ostavljao ih je same i do sat vremena, nije nadzirao korištenje mobitela i tableta, a jednoj majci je na informacijama za njezinog sina rekao kako treba 'ubiti boga u njemu'.
Iako za većinu navoda tvrdi kako nisu istiniti, priznaje kako je koristio izraz 'somina' za neke učenike no da ih pritom nije želio vrijeđati.

Koliko je štete svojom neprofesionalnošću ovaj čovjek nanio djeci, može se samo nagađati. No, ostaju činjenice kako je Knežić nastavnik 33 godine i kroz njegove ruke je prošlo osam generacija učenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook