Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povrijedila radne obveze'

Čistačica u Samoboru dobila otkaz 'jer nije radila svoj posao već se pokušala ubiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spremačica koja "usljed psihičke rastrojenosti pokušala izvršiti samoubojstvo", dobila je otkaz zbog "teške povrede radne obveze i gubitka povjerenja", odluka je Općinskog suda u Samoboru.

Nesretna spremačica se 7. travnja između 20 i 20:30 sati pokušala ubiti skokom s krova Općinskog suda u Samoboru. Pri padu je zadobila teške ozljede, a nakon liječenja u KBC-u Zagreb, prebačena je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Samoboru - 4 Neprilagođena brzina Detalji nesreće u Samoboru: Vozačica (23) usmrtila 82-godišnjaka koji je prelazio kolnik Policija pronašla marihuanu i oružje u podrumu kuće Kod Samobora Podrum koji čuva tajnu: Policija otkrila laboratorij za proizvodnju marihuane, ali i nešto još opasnije

Predsjednik Općinskog suda Darko Župančić, koji joj je ujedno i poslodavac, iskoristio je njezinu životnu dramu kako bi joj uručio izvanredni otkaz, jer nije radila svoj posao, već se pokušala ubiti, prenosi Novi list.

Učenika nazvao 'sominom', a majci za sina rekao da treba 'ubiti boga u njemu'

Čitav slučaj provjerava i Ministarstvo pravosuđa, koje je informirano o tom slučaju i očekuje se njihova reakcija.

Župančić se pri odluci pozvao na odredbe Zakona o radu kojima se reguliraju temeljne obveze i prava iz radnog odnosa, kolektivni ugovor i ostale službene dokumente, policijsko izvješće te zaključio da njezino ponašanje nije bilo sukladno i Etičkom kodeksu državnih službenika.

"Nadalje, valja istaći, da je uslijed opisanog ponašanja namještenice, iz kojeg proizlazi da je ista pokušala samoubojstvo za vrijeme radnog vremena, ostao neizvršen posao koji je preuzela, te da je njeno ponašanje suprotno zakonu, pa je izgubljeno i povjerenje u namještenicu, jer bi ista i ubuduće mogla jednako tako postupati i kršiti svoje obaveze iz ugovora o radu, zbog čega je istoj valjalo otkazati ugovor o radu na neodređeno vrijeme zbog osobito teških povreda iz radnog odnosa i gubitka povjerenja jer uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć", stoji u obrazloženju.

Reakcija Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika je bila takva da su Župančićev potez okarakterizirali bešćutnim te napomenuli da se dotični Etički kodeks ne primjenjuje na namještenike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene