Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vapaj očajnog oca rumunjskog surfera koji je u subotu nestao u blizini Pule nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Svjestan da njegovu sinu nema spasa, čovjek putem medija moli pomoć - želi naći njegovo tijelo i dostojno ga pokopati.


Rumunjski surfer koji je u subotu navečer u blizini pulskih Zlatnih stijena nestao boreći se s uzburkanim morem, još uvijek nije pronađen. Njegov je otac očajan i ne odustaje od potrage za tijelom svoga sina. 'Možda je vjetar bio prejak, pa ga je odnio na drugu stranu, u Italiju. Pitao sam ministra vanjskih poslova da poduzme nešto. Ne znam ništa o tome, ne znam kako diplomacija funkcionira. Samo ga želim pokopati', očajan je Georghe Pauna, otac nestalog surfera.

Vezani članci Ankica i Mladen Brleković Ankica još traži kosti svog sina: "Mladena su vodili do trga, tu su ga tukli. Onda je naišao neki oficir..." Anđelko Roso Pronađen 34-godišnji Anđelko, policija zahvaljuje na pomoći

Traže ga danima

34-godišnji Rumunj se prošle subote, odmah po dolasku u Pulu na godišnji odmor, uputio s daskom na nemirne valove. Bura je bila jaka, valovi sve veći, a on je nestao u moru. U akciju spašavanja se krenulo odmah, ali rezultata - nema. 'Ta akcija ja produžena, trajala je duže, punih pet dana. U akciji je sudjelovalo 10 brodova i brodica i četiri zrakoplova. Pretraženo je moguće područje nestanka, jugozapadno od Pule i nije pronađeno nažalost ništa', kazao je Ivo Šantić iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u moru.

More je, čini se, progutalo mladića, dasku i jedro. Potraga je stala. 'Jučer smo pretraživali negdje do poslijepodneva, a danas je akcija obustavljena. S time što cijelo vrijeme još i danas ide poruka svim brodovima da dobro paze kad plove tim područjem', kazao je Josip Lazarić iz Lučke kapetanije Pula. Potraga se nastavlja, ali u redovnoj ophodnji. Rumunj je navodno, imao surferskog iskustva samo na jezeru, a more je ipak neka posve druga priča. Tko ga ne upozna, lako postaje njegovom žrtvom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju