Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom preživjeli

'Samo je vikala: Mama odletjeli smo, vozač, vozač, vozač!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina školaraca iz Velike Gorice, ozlijeđenih jučer u izlijetanju autobusa s autoceste kod Karlovca, danas je puštena kući.

U bolnici je zadržano troje djece i jedan profesor. Dan nakon nesreće u kojoj je 52 djece čudom preživjelo, još uvijek se ne zna što je uzrok izlijetanja. Nakon prespavane noći i oni i njihovi roditelji svjesni su koliko im je sreća bila naklonjena. Život je ovaj put pobijedio. Umjesto na maturalcu Valentina u karlovačkoj bolnici preko Facebooka poručuje da je dobro. Otpusno pismo za nju je spremno. Ide kući. Sjeća se da je nesreća bila strašna.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

>> Vozač je izgubio nadzor, kvar još nije isključen

>> 'Stakla su počela pucati, cure su bile krvave...užas'

'Kad sam prvi put poslije nesreće razgovarala s mamom i tatom, pitali su me što se dogodilo, je li što strašno, je li se meni što dogodilo i bili su malo u panici', ispričala je Valentina. Njena majka ne može skinuti osmjeh sa lica. Kćer joj je spasilo pravo čudo. 'Jako smo sretni, prvu vijest koju sam dobila bila je od nje. Samo je vikala: Mama odletjeli smo, vozač, vozač. Rekla sam joj da se smiri, da ću je nazvat za pet minuta jer sam ostala bez riječi', rekla je majka.

Dječaku Valentinu stradalo je rebro. I on će uskoro kući. 'Liječnici su mi rekli da ću kući u ponedjeljak', rekao je Valentin. Jučer šok, danas izlazak iz bolnice. Ova obitelj ponovo je na okupu. 'Kad smo vidjeli što se sve moglo dogoditi, dobro je da je prošlo ovako, da nije gore prošlo', rekao je njegov otac. Dječja pravobraniteljica posjetila je djecu. Zadovoljna je jer su dobila svu potrebnu pomoć.

'Jako je važno utvrditi sve detalje u kojima se dogodila nesreća i pogledati stanje autobusa. Naime, mi se kao ured silno se zalažemo za najviše standarde za prijevoz djece', rekla je Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu. Ravnatelj bolnice kaže da je njegova ekipa zbog blizine autoceste nažalost već odlično uvježbana za ovakve situacije. 'Mogu izraziti zadovoljstvo sa ishodom liječenja svih povrijeđenih i zadovoljstvo sa funkcioniranjem svih službi koje su bile uključene u zbrinjavanje', rekao je dr. Nedjeljko Strikić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac. Teška nesreća a sretna priča. Svi su živi i oporaviće se. A za novi mataruralac uvijek ima vremena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene