Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Brodosplitu

Debeljak: Meni je suza krenula kad mi je radnik rekao da se boji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas nekoliko stotina radnika prosvjedovalo ispred zgrade Uprave Brodosplita.

Nekoliko stotina radnika Brodosplita se i jutros oko 8:00 sati okupilo ispred zgrade Uprave. I danas su prosvjedovali jer su pojedinim radnicima, kako kažu, na račun jučer isplaćene plaće koje su i do 20 posto manje.

>>
1000 radnika čeka odgovor na pitanje: 'Gdje je plaća i zašto ste je smanjili?'

Vlasnik Brodosplita, Tomislav Debeljak je novinarima kazao da ne želi pregovarati s onima koji su radili nered, a ispred zgrade Uprave je bio i kordon zaštitara.

U Brodosplit su stigli splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te splitsko - dalmatinski župan Zlatko Ževrnja razgovarali s Debeljakom. Baladasar je prije toga rekao kako je o svim događajima u Brodosplitu obavijestio Vladu.

Debeljak je po odlasku gradonačelnika i župana iz škvera izašao pred novinare. Kazao je da je primio puno informacija o nasilnom ponašanju tijekom jučerašnjeg prosvjeda. Najavio je kaznene prijave protiv radnika koji su jučer ušli u zgradu Uprave pri čemu ih je nazvao nasilnicima. 'Bit će sankcionirani svi oni koji su vršili teror nad ljudima', kazao je i dodao da je sve na snimkama.

Rekao je da je među radnicima bilo i onih koji su plakali jer su se bojali nasilnika. 'Meni je suza krenula kad mi je radnik rekao da se boji', kazao je Debeljak. Objasnio je i da se plaće isplaćuju po satnici, a da je ovaj mjesec bilo manje odrađenih sati pa da su i plaće manje.

Debeljak tvrdi i da je na jučerašnjem prosvjedu bilo ljudi koji uopće nisu radnici škvera te dodao da u škveru inače radi 2.300 ljudi, a da ih je prosvjedovalo nekoliko stotina, dok su svi ostali radili. Dodao je i da ne želi razgovarati sa Ševgićem, predsjednikom Nezavisnog sindikata Brodosplita jer je, kako kaže, jedan od nasilnika.

Podsjetimo, i jučer je oko 1000 radnika prosvjedovalo ispred zgrade Uprave zbog toga što im plaće nisu sjele na račune. Radnici su kazali da prosvjeduju i zbog mobbinga, smanjenja broja radnika s 2000 na 1000 te činjenice da se Uprava ne pridržava ugovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara - 3 Borba za život ''Uredba o plaćama nije pravedna'', upozoravaju prosvjetari, ali odgovor Vlade neće im se svidjeti Slika nije dostupna Ministar o buri u škveru Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene