Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loš tjedan za političare

Sada je jasno: Ovo je saborski saziv s najviše pritvorenih zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je loš tjedan za političare na Markovu trgu. HDSSB-ov Ivan Drmić pridružio se podužoj listi zastupnika bez imuniteta, Ivan Čehok završio je u pritvoru, a i Ivo Sanader ipak traži zastupničku plaću.

Tako je već sada jasno - ovo je saziv s najviše pritvorenih zastupnika, ali i onih pod istragom odvjetništva. Drmić je i sam glasovao za skidanje vlastitog saborskog imuniteta. 'Ja ću se braniti pred sudom, ovo je dokaz da smo svi jednaki neki jednakiji samo ne znam što su državna tjela radila u zadnjih godinu dana otkada sam prijavio cijeli ovaj slučaj', rekao je Drmić.

Pročitajte i ovo Prisega Krešimira Ačkara "Netko se uključio" VIDEO Ovo je podiglo atmosferu, smijeh je odzvanjao sabornicom: "Triput je triput!" Izbor predsjednika Sabora Izbor predsjednika Sabora VIDEO Ovih šestero zastupnika glasalo je protiv Gordana Jandrokovića

Drmića se sumnjiči za udruživanje radi lažnog prijavljivanja. Naime, prijavio je podmićivanje suca Vrhovnog suda i to u slučaju Glavaš. 'Pokušaji HDZ-a da se po tko zna koji put represivnim sustavom politički obračuna s neistomišljenicima u želji da panično ostane na vlasti. Vrijeme naplate dugova za sve zlo učinjeno narodu sve je bliže, a zasluženoj kazni neće izbjeći ni sadašnja vladajuća HDZ-ova garnitura', rekao je HDSSB-ovac  Dinko Burić.

Saziv s najveći brojem zastupnika pod istragama

Optužbe nitko iz HDZ-a nije želio komentirati. Ali se zato po saborskim hodnicima otvoreno govorilo o zahtjevu bivšeg premijera Ive Sanadera da mu se počne isplaćivati zastupnička plaća koje se svojevremeno odrekao. 'Sanaderov zahtjev je utemeljen na postojećem zakonu, nitko nije kriv dok nije pravomoćno osuđen, no pitanje retroaktivnog djelovanja zakona to je već upitno', rekao je Andrija Hebrang.

'Kad netko ne priznaje pravosuđe neke države ne može tražiti ništa, on ne priznaje državu pa država ne treba priznavati njega', rekao je SDP-ovac Nenad Stazić. Bivši premijer najviši je hrvatski osumnjičenik po funkciji koju je obnašao. Ušao je u statistiku brojnih saborskih zastupnika koji su ostali bez imuniteta radi istrage ali i pritvora. Ovo je zasada saziv parlamenta s najvećim brojem zastupnika pod istragama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene