Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret Josipović-Biden

SAD snažno podupire skoro zaključenje hrvatskih pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države snažno podupiru zaključenje pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom u 'bliskoj budućnosti', istaknuto je u priopćenju ureda američkog potpredsjednika Joea Bidena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBRAČUN S KORUMPIRANIMA Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove... Slika nije dostupna Proračunski plan za SAD Zastupnički dom prihvatio zakonske izmjene: Biden predlaže veće poreze za bogate Amerikance i velike kompanije

'Potpredsjednik Biden odao je priznanje predsjedniku Josipoviću za napredak Hrvatske na domaćim reformama, posebno u jačanju vladavine prava i borbe protiv korupcije', navodi se u priopćenju Bidenova ureda. 'SAD je uvjeren da su te reforme nepovratne i snažno podupire težnje Hrvatske da zaključi svoje pristupne pregovore s EU-om u bliskoj budućnosti', dodaje se.

>> Clinton: SAD podupire težnje i ulogu Hrvatske

Potpredsjednik Biden istaknuo je kako bi daljnji napredak Hrvatske u integraciji u EU poslao pozitivnu poruku ostatku regije o vrijednosti poduzimanja reformi i potpori pomirenju.
Također je izrazio priznanje SAD-a 'važnom radu Hrvatske kao NATO saveznika', uključujući doprinos misiji ISAF-a, gdje njezina vojska i policija pomaže u obuci afganistanskih snaga, te 'igra vodeću ulogu u afganistanskoj Akademiji za vojnu policiju u Kabulu', navodi se u priopćenju.

Iz ureda američkog potpredsjednika ističu kako su dvojica čelnika razgovarali i o političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi.
'Potpredsjednik Biden pohvalio je vodeću ulogu predsjednika Josipovića u liječenju rana i građenju mostova u regiji', naglašava se u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene