Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Josipovićem

Clinton: SAD podupire težnje i ulogu Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države snažno podupiru težnje Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji koje je ključno, kao i njezinu ulogu u Europi i regiji, izjavila je američka državna tajnica Hillary Clinton nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u Washingtonu.

Ocjenujući da je Josipovićev posjet SAD-u 'jako značajan', te da je prethodno imao 'vrlo dobar' sastanak s potpredsjednikom Joe Bidenom i s drugim dužnosnicima u Washingtonu, Clinton je hrvatskom predsjedniku izrazila 'toplu dobrodošlicu' te naglasila kako 'SAD u cijelosti podupire težnje Hrvatske, ne samo za članstvo u EU koje je naravno ključno, već i ulogu koju Hrvatska igra u Europi i regiji'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob oko suvereniteta Clinton pozvala Peking na pregovore s JI Azijom zbog otoka Slika nije dostupna Poziv iz Haaga Karadžić zove Clintona na razgovor o oružju

>> Josipović s Bidenom: 'SAD je prepoznao napredak naših reformi'

Clinton je spomenula i Josipovićev posjet Chicagu, u kojem je ona rođena i odrasla, dodajući kako zna da u tom gradu živi velika hrvatska zajednica.

Josipović je, među ostalim, istaknuo kako je 'potpora i prijateljstvo SAD-a jako značajno za Hrvatsku od samoga početka', te dodao kako je sastanak s državnom tajnicom bio 'vrlo plodan'.

Hrvatski predsjednik u utorak će se sastati i s Diane Orentlicher, zamjenicom veleposlanika SAD-a za pitanja ratnih zločina.

U utorak kasno poslijepodne, po lokalnom vremenu, na Capitol Hillu će se susresti s kongresnicima iz Republikanske i Demokratske stranke - članovima Hrvatskog kongresnog kluba, sa senatorom hrvatskog podrijetla Markom Begichem, kao i s pripadnicima hrvatske zajednice u Washingtonu.  (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene