Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasili se na Twitteru

SAD podržao potez Kolinde Grabar-Kitarović: "Drago nam je vidjeti ovaj pozitivni korak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD snažno podupire poboljšane odnose između Hrvatske i Srbije, poručili su iz američke ambasade.

Ambasada SAD-a u Hrvatskoj na Twitteru je reagirala na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku.

"Drago nam je vidjeti ovaj pozitivni korak. SAD snažno podupire poboljšane odnose između Hrvatske i Srbije. Ovaj odnos je ključ stabilnosti i prosperiteta čijele regije", stoji u objavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka se reakcija Rusije Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica

Podsjetimo, Predsjednica je na jučerašnjoj konferenciji za medije rekla da je pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače.

"Ove se godine navršava 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata. Naši i pogledi Srbije umnogome se razlikuju. Sigurna sam da Hrvati i Srbi mogu naći put koji će nas voditi u bolju budućnost. Sigurna sam da možemo okrenuti novu stranicu. Put koji k tome vodi jest put razgovora i konkretne suradnje u zajedničkoj europskoj budućnosti", rekla je.

Vučić bi se o pozivu Grabar-Kitarović trebao očitovati u srijedu, na tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem koji je zakazan za 14 sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene