Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suprotno jučerašnjem skandiranju na nasilnim protuvladinim prosvjedima u središtu Zagreba 'Subota, subota!', spajanja Facebookovih prosvjednika s prosvjednicima branitelja, seljaka i ribara na Trgu bana Jelačića, neće biti.


To nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i jedan od organizatora sutrašnjeg prosvjeda branitelja, Željko Sačić. Istaknuo je kako se sutrašnji prosvjed i njegovi sudionici u potpunosti ograđuju od bilo kakvog nasilja usmjerenog protiv policije.

Vezani članci Ilija Vučemilović Šimunović Branitelji nezadovoljni novim Zakonom o civilnim stradalnicima u ratu: "Danas je to civilizacijski iskorak, a ja mislim da je pogrešna politika, izdajnička" Slika nije dostupna 'Ostalo je Ministarstvo u koje su nam postavili partizane, i četnike, i ustaše, i domobrane'

>> Ne može oboje - ili prosvjed ili EU

>> 'Ulica nije mjesto gdje se smjenjuje vlast'

'Briga me za ove druge, naš je skup prijavljen kod policije. Policija naš skup mora zaštititi od takvih provokatora, a i mi branitelji smo dovoljno iskusni da se i sami možemo zaštititi ako zatreba', rekao nam je Sačić, odgovarajući na pitanje hoće li na glavnom zagrebačkom trgu biti jedan, ili dva prosvjeda.

'Mi se ograđujemo od njih, nemaju oni veze s nama. Mi se od nasilja ograđujemo', poručio je i dodao kako će njihov skup snažnom retorikom vlasti izraziti nezadovoljstvo oko dosadašnjeg vođenja politike u državi.

'Dovoljno smo se nagledali krvi suza i paleži u ratu. Mi ćemo se solidarizirati s policajcima i nećemo dozvoliti da ih se napada', poručio je Sačić i dodao kako je među policajcima koji su jučer osiguravali mir na prosvjedima bilo i njihovih suboraca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju