Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O izmjenama obiteljskog zakona

Saborski zastupnici slijede akciju Dnevnika Nove TV 'Želimo znati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor raspravlja o prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona, no Davorko Vidović, zastupnik SDP-a, otvorio je puno veći problem.

Vidović je najavio potporu SDP-a predloženim tehničkim izmjenama, ali i Vladi zamjerio što nije iskoristila priliku da kroz izmjene Obiteljskog zakona pokrene cjelovitu reformu sustava posvajanja. Posebno je istakao dugotrajnu proceduru posvajanja zbog koje najviše ispaštaju djeca bez roditeljske skrbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Birokracija ostavlja djecu na čekanju Ekskluzivno: Kosor najavila reformu sustava posvajanja djece! Slika nije dostupna Večeras, Dnevnik Nove TV u 19.15 Želimo znati: Posvajanje djeteta - nemoguća misija! Do kada?

Vidović se pred zastupnicima pozvao na izjavu premijerke Jadranke Kosor koju je ekskluzivno dala Dnevniku Nove TV u akciji Želimo znati. Ona je tada najavila reformu, pozivajući centre za socijalnu skrb da jače prione tom poslu, te 'manje slušaju papire a više žive ljude'. Vidović je istaknuo kako se slaže s premijerkom u potpunosti, ali ne i s 'izostankom akcije iza tako dobro definirane potrebe i uočavanja problema'.

>> Želimo znati: Posvajanje djeteta - nemoguća misija! Do kada?

>> Želimo znati: Kada će se ubrzati posvajanja u Hrvatskoj?

SDP-ov zastupnik je rekao kako je žalosno da se sada u Saboru raspravlja o maloj izmjeni zakona koji treba puno veće izmjene u drugim segmentima. Na temu se nadovezala HSS-ova zastupnica Marija Petir koja je glasno progovorila o problemima s predugim procesom posvajanja.

Nakon izjave premijerke Kosor Dnevniku Nove TV, od ministara čija se ministarstva bave resorom koji se odnosi na posvajanje djece, oglasio je jedino ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Osvrnuo se na sporo sudstvo no rekao je kako on na njega ne može utjecati, ali može zahtjeve za posvajanje institucijama proslijediti uz naputak žurnosti u rješavanju problema.

Podsjetimo, ni nakon višemjesečnog traženja komentara u problemu preduge procedure u posvajanju djece i uključivanje u akciju Nove TV Želimo znati ministar Milinović nije imao odgovor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene