Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šuti i trpi, čini se, poučak je u Saboru kojeg se moraju držati samo obični djelatnici. Tajnik Sabora od službeničkog suda traži otkaz za djelatnika koji se usudio javno reći da u bivšem WC-u, u 9 kvadrata ne može raditi 5 osoba.


Uprostoriji u kojoj je nekada bio toalet,  danas radi saborski službenik Zoran Gajdarov. Sada prostoriju dijeli s jednim kolegom, no donedavno je bilo drugačije. 'Tu ima oko 9 metara kvadratnih nas pet je koristilo ovu sobu više od pet godina', rekao je Zoran Gajdarov, sindikalni povjerenik zaštite na radu.

Vezani članci Maksimir Zaposlenici tuže ravnatelja Javne ustanove Maksimir zbog zlostavljanja, on kaže da je želio uvesti red, rad i disciplinu Slika nije dostupna Ostojić i Lesar: Djelatnici uz 'WC-a' mogu kod nas

Riječ je o službenicima koji su svakodnevno na usluzi saborskim zastupnicima. Kada su rekli da ne mogu raditi u neljudskim uvjetima, te kada je inspekcija potvrdila njihove navode, Josip Sesar, tajnik sabora. zatražio je njihov otkaz. 'Ono što se nama događa događa se u državnoj upravi na svim nivoima. Mi smo imali hrabrosti reći, ovo je mobbing koji se nad nama sustavno vrši godinama', rekao je Gajdarov.  

Djelatnici strahuju za posao

Sada njih pet imaju dvije prostorije. Jednu nismo mogli vidjeti jer je naglo zaključana. Zoran je sindikalac pa je zaštićen no njegov kolega Gordan Tomljenović strahuje za posao. Zato danas šuti. 'Ukoliko tajnik Sabora misli da su prikladni uvjeti prostorija bivšeg WC-a u koju je smjestio pet odraslih ljudi koji se tamo moraju presvlačiti i raditi onda to više govori o tajniku hrvatskog sabora', tvrdi Siniša Kuhar,  iz sindikata državnih službenika i namještenika.

Prozvanog tajnika Sabora tražili smo satima i jedva ga našli. Tvrdi da je tražio otkaz jer određeni djelatnici nisu dobro radili. 'Postoji čovjek koji evidentira njihov dolazak na posao njohovo ponašanje prema radu', rekao je Josip Sesar, tajnik Sabora. A njegove riječi suprotne su od onoga što je napisao u prijavi.
U njoj se Gordana Tomljenovića tereti jer se za pomoć obratio medijima.