Obavijesti Video Pretražite Navigacija
saborska statistika

Saborski rekorder za riječ se javio 445 puta. S druge strane, ima i onih koji za masnu plaću u Saboru nisu ni usta otvorili

Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 5
Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sjednica Sabora, ilustracija Sjednica Sabora, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 10 Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 10 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski sabor Hrvatski sabor Foto: DNEVNIK.hr Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 7 Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 7 Foto: DNEVNIK.hr +3 Saborski rekorderi koji imaju najviše javljanja - 3 Galerija 1/8 >>
Kad se objavi saborska statistika, jasno se vidi tko od zastupnika koliko radi. Apsolutni rekorder po broju javljanja opet je Mostov Miro Bulj. Evo i kako stoje drugi.

Miro Bulj nastavlja tradiciju. Opet je oborio saborski rekord. Za riječ se javio čak 445 puta.

"Ne brojim svoja javljanja. Nisam ni znao koliko je. Mogu samo komentirati da sam ja predstavnik svoga naroda. Ja nisam ukravaćen pod onim svjetlima da pričam briselske priče", kaže Bulj.

Imao je osam zakonskih prijedloga. 80 amandmana. Njeguje tradiciju.

"Ovaj simbol pokazuje odakle dolazim, pa i ova sinjska kapica", rekao je kada je u Saboru došao s kapicom.

Svađa se s premijerom. "Ja sam za nj bio čoban, panj. Sve sam bio najgore", rekao je Bulj.

58 puta bio je kažnjen. Četiri puta izbačen. Sedam puta zabranjeno mu je da govori.

Pročitajte i ovo Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja Novi zakon o pirotehnici Sabor izglasao zabranu pirotehnike od sljedeće godine. Prijatelji životinja: "Ovo je povijesni trenutak"

Pročitajte i ovo Branko Bačić Podržane epidemiološke mjere Vladajuća većina u Saboru stabilna, Bačić poručio: ''Mjere su dobile punu podršku i nije bilo nikakvih disonantnih tonova''

"Jedva čeka kad ja ustanem da mi da opomenu. Kad sjednem, kaže izađite van. Bez obzira na to što oni misle, mene nije apsolutno briga što misle Sanader, Reiner i Jandroković", kaže saborski zastupnik.

Anka Mrak Taritaš druga je najaktivnija. Za riječ se javila 161 put. Nije ju spriječila ni korona da sudjeluje u interpelaciji o zdravstvu. U ovom sazivu dio je ženskog kluba. Za Bulja ju ne čudi da je prvi, ali se iznenadila da je ona druga.

"To je moj posao. Ja ga radim odgovorno. Nisam saborska zastupnica opće prakse i ne razumijem se u sve. Vrlo rijetko dajem povredu poslovnika jer se to pretvorilo u nešto što nije povreda poslovnika. Ali u onom u što se razumijem nastojim aktivno sudjelovati", kaže saborska zastupnica GLAS-a.

Iza nje je trojac Katarina Peović, Sandra Benčić, Dalija Orešković.

Najaktivniji HDZ-ovac šef je kluba Branko Bačić. Javio se 123 puta. Iza njega je odmah Josip Borić. Imaju i najviše kazni - 12.

Domagoj Hajduković najaktivniji je SDP-ovac. Javio se 135 puta. Sa 78 javljanja druga je Sabina Glasovac. Ali je zato prva kad su u pitanju kazne. Zaradila ih je pet.

A evo koje zastupnike vole građani.

"Najsimpatičniji mi je gradonačelnik bivši Nove gradiške Vinko Grgić", kaže Natali.

"Možda mi je Zoran Milanović najviše bio okej", rekla je Ivana.

Da ima problem i odluči pisati Saboru, Avelino obratio bi se direktno predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. "Kome drugom. Osoba koja zna svoj posao", kaže Baretić.

To se ne može reći za čak sedmero njegovih stranačkih kolega, koji u sabornici nikad nisu rekli niti riječ. Mnogi se pitaju koja je uloga takvog nevidljivog zastupnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene