Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linićeva predstavka

Saborski odbor raspravlja o Grbiću i Borovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru će se održati zatvorena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Na predloženom dnevnom redu kao prva točka navedena je predstavka saborskog zastupnika Slavka Linića - 'prijava zlouporabe položaja i ovlasti ministra unutarnjih poslova i osoba u Ravnateljstvu policije Krunoslava Borovca i Olivera Grbića', koja je zatvorena za javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatvoreno za javnost Saborski odbor za vanjske poslove razgovarao s kandidatom za veleposlanika u Moskvi Slika nije dostupna Ništa od rasprave o huliganima Sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost otkazana zbog nedostatka kvoruma

>> Josipović traži utvrđivanje istine, Kosor bi da prestane pritisak na policiju

Riječ je o slučaju koji posljednjih dana trese političku scenu, a u kojem Linić optužuje vrh policije da ga sumnjiče bez razloga da je kao bivši gradonačelnik Rijeke '91. svotu od 800.000 njemačkih maraka umjesto za kupnju oružja iskoristio u druge svrhe. Linić tvrdi da mu podmeću Grbić i Karamarko.

U međuvremenu je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je da mu je Oliver Grbić 2009. godine rekao kako je policija zatrpana ozbiljnim prijavama protiv ljudi iz HDZ-a te kako bi vrh vladajuće stranke stoga trebao početi s anonimnim prijavama protiv članova oporbenih stranaka, primjerice Linića i Čačića.

Polančec je izjavio kako je bio prisutan sastanku na kojem je Tomislav Karamarko, prije sjednice Vlade, o svim istragama obavještavao premijerku Kosor i vrh stranke.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacuje sve optužbe i daje punu podršku ravnatelju policije, dok je SDP objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je spomenuti novac, koji na kraju nije iskorišten za nabavku oružja, vraćen u gradski proračun u proračun. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene