Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sanader podržao Kosor

Sabor sa 83 glasa podržao proračun za iduću godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor za 83 glasa za, šest protiv i niti jednim suzdržanim izglasao je Vladin prijedlog proračuna za 2011. godinu.

Protiv prijedloga proračuna bili su Danijel Srb, Ivica Pančić, Dragutin Lesar te troje zastupnika iz HDSSB-a. Zastupnici SDP-a, HNS-a i IDS-a za vrijeme izglasavanja proračuna napustili su sabornicu, a nezavisni zastupnik Ivo Sanader svojim je glasom podržao proračun. 

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Politčki rat zbog proračuna - 1 Slijedi superizborna godina Je li novi proračun vatrogasna mjera zbog HDZ-ova rejtinga? "Novac doslovno odlazi u vjetar"

>> Pomozite Šukeru, kreirajte proračun!

>> 'Štednja, rezanje troškova, konsolidacija...To su floskule'

Vlada RH je na prošlotjednoj sjednici odbila svih 30-ak amandmana koje su na prijedlog državnog proračuna podnijeli HSP-ov zastupnik Daniel Srb i nezavisni zastupnik Zoran Vinković te četiri Vinkovićeva amandmana na financijski plan Hrvatskih cesta.

Ministar financija Ivan Šuker tada je objasnio da 17 amandmana koje je podnio Srb nisu u skladu sa zakonom te da njima nisu predviđeni i izvori financijskih sredstava. Kroz te amandmane, vrijedne oko 13 milijuna kuna, Srb traži da vlada smanji novac koji se iz proračuna izdvaja za općine s većinskim srpskim stanovništvom i izjednači ga s novcem (250 tisuća kuna) koji dobivaju ostale općine na ratom stradalim područjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene