Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni dan

Sabor pljeskom pozdravio Barrosovu izjavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora čestitao je Saboru, Vladi, Predsjedniku Republike Hrvatske i svim građanima te zahvalio svima koji su dali svoj doprinos.

Pri kraju glasovanja u Saboru došla je vijest da je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, u pisanoj izjavi prije početka konferencije za novinare povjerenika EK za proširenje Stefana Fuelea, iznio prijedlog Vijeću EU-a za zatvaranje preostala četiri poglavlja u hrvatskim pregovorima, što otvara put da Hrvatska 1. srpnja 2013. pristupi Uniji kao 28. članica.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš statistika iz Sabora Objavljeno tko su najaktivniji zastupnici, a tko nije progovorio ni riječ llustracija treba poboljšati upute Nanizali se propusti, oporba poručuje: "Očito je nekim kolegama teško"

Predsjednik Sabora Luka Bebić to je ocijenio povijesnim postignućem Hrvatske te čestitao Saboru, Vladi, Predsjedniku Republike Hrvatske i svim građanima. Zahavlio se svima koji su dali doprinos, kako je rekao velikom povijesnom rezultatu i postignuću Hrvatske. Čestitku i zahvalu su zastupnici u sabornici popratili pljeskom, a Bebić je izrazio uvjerenje da će Vijeće EU prihvatiti Barrosov prijedlog, kao i datum hrvatskog ulaska u EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene