Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne znam što će se dogoditi s Perkovićem'

Sabor: Grbin o izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin izjavio je danas kako se izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU odnose samo na ograničenje primjene toga zakona prije 7. kolovoza 2002. godine.

'Ostale odredbe zakona koji je usvojen u lipnju ove godine nisu sporne ni nama niti Europskoj komisiji', rekao je Grbin novinarima u Hrvatskom saboru.

Grbin kaže da stajalište EK nije bilo da zakon treba vratiti na ono što je potpisano i dogovoreno 2010. 'To nikad nije bilo stajalište EK, jer ako proučite zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji iz lipnja ove godine primjetit ćete da se u njega ugrađuju i određene europske odluke koje su donijete nakon 2010. Primjerice, u njemu imamo cijelu jednu novu glavu koja regulira pitanje mjera opreza', kazao je.

>>
Grbin o propasti SDP-ove inicjative: Pa možemo raspravljati i sutra

Na pitanje može li se dogoditi da promijenimo Ustav i da suđenje Josipu Perkoviću počne u Hrvatskoj, te se na taj način onemogući njegovo izručenje Njemačkoj, Grbin je odgovorio da ako se suđenje za kazneno djelo vodi u državi članici EU tada je vrlo jasno propisano odredbama okvirne odluke da se ta osoba ne izručuje drugoj državi iz koje je stigao zahtjev za izručenjem.

'Ne znam što će se dogoditi s Perkovićem, ne znam je li za Perkovića došao europski uhidbeni nalog, ne znam hoće li Perković biti procesuiran u Hrvatskoj, ne znam kako će sudske vlasti Hrvatske odlučivati ako taj zahtjev za izručenje dođe', poručio je Grbin.
 

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene