Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor odgodio primjenu ZERP-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor sinoć prihvatio Vladino izviješće o stanju pregovora s Eurospkom unijom i odgodio primjenu ZERP-a na njezine članice.

Konstatirajući da je pristupanje EU strateški prioritet Hrvatske, Sabor je odlučio da se ZERP od 15. ožujka privremeno neće primjenjivati na članice EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'RH ne bi trebala primjenjivati ZERP do pronalaska rješenja' Slika nije dostupna D'Alema: Hrvatska bi trebala zamrznuti odluku o primjeni ZERP-a na članice EU

Odluka će se primjenjivati do postizanja zajedničkog dogovora u europskom duhu, a Republika Hrvatska i članice EU zajednički će sudjelovati u zaštiti Jadrana, stoji u odluci koju je kasno večeras donio Hrvatski sabor.

Za takvu odluku glasovalo je 77 zastupnika. Vladajućima iz HDZ-a, SDSS-a i HSLS-a pomogla su trojica zastupnika HDSSB-a, dok je HSS bio protiv odgode primjene ZERP-a.

Protiv odgode glasovao je i HSP-ovac Anto Đapić te SDP-ovci Ivica Pančić i Mirela Holy.

Ostali SDP-ovci ostali su suzdržani, a suzdržan je bio i HNS, iako je HDZ prihvatio njihov amandman da se domaći ribari, kad je riječ o primjeni ZERP-a, izjednače s onima iz EU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene