Obavijesti Video Pretražite Navigacija

D'Alema: Hrvatska bi trebala zamrznuti odluku o primjeni ZERP-a na članice EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bi trebala zamrznuti odluku o primjeni ZERP-a na članice Europske unije i riješiti taj problem u europskom duhu, izjavio je jučer navečer za Slovensku tiskovnu agenciju STA talijanski ministar vanjskih poslova Massimo D'Alema prilikom dolaska na neformalni susret šefova diplomacija država Europske unije iz mediteranskog pojasa.

Susretu prisustvuje i slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sabor odgodio primjenu ZERP-a! Slika nije dostupna 'Hrvatska neće ustrajati na primjeni ZERP-a na članice EU'

"Italija je za politiku otvorenih vrata. Hrvatska je susjedna država i naklonjeni smo njenom europskom procesu, pa vjerujem da će se hrvatska vlada sa svakom problematičnom situacijom biti sposobna suočiti u europskom duhu, bez konfrontacija", rekao je D'Alema.

Kako navodi slovenska agencija, šef talijanske diplomacije istaknuo je da je to stajalište Europske komisije koje i sam podržava.

"Hrvatska mora razgovarati s Europskom komisijom jer se radi o europskom, a ne slovenskom ili talijanskom stajalištu. Hrvatska treba razgovarati s (povjerenikom za proširenje) Ollijem Rehnom", rekao je D'Alema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene