Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opet glasanje o povjerenju

Ministar Marić u Saboru brani proračun i objašnjava što je radio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića

Zdravko Marić
Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.hr
Zastupnici će raspravljati o rebalansu državnoga proračuna za ovu godinu te prijedlogu 34 oporbena zastupnika da parlament iskaže nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću.

Inicijativu za smjenu ministra financija pokrenula je neovisna zastupnica Karolina Vidović Krišto, a podržala su je još 33 zastupnika. to nisu učinili zastupnici IDS-a i Možemo!.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Vidović Krišto je to učinila zbog Marićevog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i, kako tvrdi, njegova "laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom".

Marić je ljetos prvo odbijao reći na čijoj je jahti boravio, pravdao se "ljudskim principima", no nakon što je objavljeno kako će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvoriti predmet protiv njega, objavio je ime vlasnika broda.

Vlada je odbila navode Vidović Krišto te poručila da Marić svoju dužnost obnaša savjesno, poštujući Ustav, zakone i pravni poredak te se zauzima za svekoliki napredak države.

I sam ministar odbacio je navode iz oporbenog prijedloga te najavio da će se o svemu detaljno očitovati u Saboru.

Marić je već jednom, u travnju 2017., nakon razlaza vladajućih HDZ-a i Mosta, preživio burnu raspravu i glasovanje u Saboru, a oporba, predvođena SDP-om, tada je tražila njegovu smjenu zbog povezanosti s aferom Agrokor.

SDP-ovu inicijativu tada je podržalo 75 zastupnika, jedan manje od broja potrebnog za smjenu, dok je protiv Marićeve smjene također glasovalo 75 zastupnika.

Marić je treći ministar čije će se povjerenje propitivati u 10., aktualnom sazivu Sabora, a prije njega test povjerenje prošli su ministri gospodarstva i zdravstva Tomislav Ćorić i Vili Beroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene