Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Klešić novi je glavni državni revizor, odlučio je Hrvatski sabor, koji je te dužnosti zbog isteka mandata razriješio Šimu Krasić.


Diplomirani pravnik Ivan Klešić od 1996. godine obnaša dužnost pročelnika Državnog ureda za reviziju za karlovačku županiju. Zastupnici SDP-a glasovali su protiv Klešićeva imenovanja nezadovoljni činjenicom da je riječ o stranačkom čovjeku, odnosno članu HDZ-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Standard&Poor's snizio kreditni rejting Slovenije s A na A- Slika nije dostupna Inspektor mu nudio mito da ne priča s ekipom Provjerenog!

>> S dva glasa prednosti izglasan nasljednik državne revizorice

Državna revizija trebala bi biti jedan od stupova društva i raditi neovisno, nepristrano i kvalitetno, a kako Klub HDZ-a predlaže svog stranačkog čovjeka to se dovodi u pitanje, kazao je u ime Kluba SDP-a Nenad Stazić. Predložio je da se pričeka s imenovanjem do rasprave i glasovanja o izmjenama Zakona o državnoj reviziji, a koji je u saborskoj proceduri.

'Odluka je na vama'

U te bi se izmjene, predložio je, trebalo ugraditi i odredba po kojoj bi se glavnog državnog revizora biralo javnim natječajem te odredba kojom se osigurava da on ne može biti stranački čovjek. 'Odluka je na vama', poručio je vladajućoj većini. Upozorio je pritom kako državna revizija ima zadaću revidirati i poslovanje stranaka, a u vrijeme kada se, kaže, spominju torbe pune novca u strankama, teško će biti moguće javnost uvjeriti u vjerodostojnost izvješća ako je na čelu Državne revizije stranački čovjek.

Sa SDP-om se složio i Boro Grubišić (HDSSB) kazavši kako je nužno osnažiti, a ne oslabiti, instituciju Državne revizije u sadašnje vrijeme aktivne borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala. Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja u ponedjeljak raspravom o Vladinom Prijedlogu strategije reforme pravosuđa od 2011. do 2015. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju