Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom glasova

Sabor fiksirao franak i za obrtnike, poljoprivrednike i slobodna zanimanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama. Zastupnici su prihvatili i prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina.

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama i time na 6,39 kuna fiksirao tečaj švicarskog franka za korisnike kredita u slobodnim zanimanjima, obrtima i poljoprivredi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

HDZ je u glasovanju ostao suzdržan, a vladajući su ponovno odbili njihov prijedlog da se posebnim zaključkom Vladu obveže da, zajedno s HNB-om i drugim mjerodavnim tijelima poduzme sve pravne mjere da se onemogući ovrha nad nekretninama hrvatskih državljana s ilegalnim kreditima u zadrugama iz Reiffeisen grupacije.

FOTO Sabor: Glavaš nazdravljao povratku, Pupovac podijelio - selotejp

Sabor je Vladi odobrio davanje u koncesiju plaže u Kuparima, te izmijenio Zakon o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i Zakon o područjima od posebne državne skrbi.

Zastupnici su prihvatili prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina o stanju sudbene vlasti u 2013., a dnevni red tekuće sjednice dopunjen je novim točkama, među kojima je i SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o izborima zastupnika u Hrvatskom saboru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene