Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama. Zastupnici su prihvatili i prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina.


Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama i time na 6,39 kuna fiksirao tečaj švicarskog franka za korisnike kredita u slobodnim zanimanjima, obrtima i poljoprivredi.

Vezani članci Novi detalji priče o Žinićevoj kući - 4 Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju Sabor - 1 Vladajući se sprdaju sa oporbom u Saboru: "Kakvo rasulo u njihovim redovima, tresla se brda..."

HDZ je u glasovanju ostao suzdržan, a vladajući su ponovno odbili njihov prijedlog da se posebnim zaključkom Vladu obveže da, zajedno s HNB-om i drugim mjerodavnim tijelima poduzme sve pravne mjere da se onemogući ovrha nad nekretninama hrvatskih državljana s ilegalnim kreditima u zadrugama iz Reiffeisen grupacije.

FOTO Sabor: Glavaš nazdravljao povratku, Pupovac podijelio - selotejp

Sabor je Vladi odobrio davanje u koncesiju plaže u Kuparima, te izmijenio Zakon o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i Zakon o područjima od posebne državne skrbi.

Zastupnici su prihvatili prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina o stanju sudbene vlasti u 2013., a dnevni red tekuće sjednice dopunjen je novim točkama, među kojima je i SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o izborima zastupnika u Hrvatskom saboru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook