Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor: Bebić s Vilallongom i češkim veleposlanikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa Monzonisa Vilallongu kojemu je zahvalio na njegovom zauzimanju da se OESS-ova misija u Hrvatskoj privede kraju, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Bebić je istaknuo da je dobra 11-godišnja suradnja Hrvatske s Misijom rezultirala, između ostalog, usvajanjem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kao i zajedničkom organizacijom okruglih stolova na temu reforme izbornog zakonodavstva i zapošljavanja manjina u javnom sektoru.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Slika nije dostupna Češki predsjednik Bijesan na veleposlanika SAD-a: 'Ne želim ga više vidjeti u svom uredu!'

Dvojica su dužnosnika izrazila uvjerenje da će nastavak suradnje s Uredom OESS-a u Zagrebu do kraja 2008. godine uroditi rješavanjem ostalih pitanja u vezi s procesuiranjem ratnih zločina i stambenim zbrinjavanjem povratnika, navodi se u priopćenju.

Bebić je u nastupni posjet primio i češkog veleposlanika u Hrvatskoj Karela Kühnla kojemu je zahvalio na potpori i pomoći koju je Češka pružala Hrvatskoj na putu priključivanja EU-u i NATO-u.

Posebno je istaknuo važnost češkog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2009. godine, u razdoblju koje će za Hrvatsku biti ključno za zaključenje pregovora s Europskom unijom.

Čestitajući Hrvatskoj na pozivnici za članstvo u NATO-u, Kuhnl je potvrdio želju Češke da Hrvatska što skorije uđe u EU, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene