Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk apelirao je u petak na vladu da „učini ono što misli da treba učiniti” kako bi se pravosudna i životna agonija jedinog preživjelog kornatskog vatrogasca Frane Lučića ublažila i okončala.

Galerija


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je jučer žalbu na presudu Općinskog radnog suda kojom je državi i gradu Šibeniku naloženo da jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije Frani Lučiću isplati 1,75 milijuna kuna.

Vezani članci Frane Lučić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dnevnik Nove TV doznaje: DORH će Frani Lučiću predložiti nagodbu Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića (Foto: Dnevnik.hr) Frane Lučić protivi se prosvjedima, odštetu želi izboriti sudskim putem

Lučić je 1. veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i RH koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

01.02.2019.
Frane Lučić (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr)

„Ne ulazeći u postupanje državnog odvjetništva, jer sasvim sigurno rade sukladno ovlastima želim poslati apel vladi da u okviru svojih mogućnosti učini ono što smatra da je potrebno kako bi se dugogodišnja pravosudna agonija jedinog preživjelog vatrogasca okončala, da on ne čeka više labirinte hrvatskog pravosuđa jer je ovo već drugo suđenje”, rekao je Bauk u stanci za slobodan govor u Saboru.

To bi, kaže, za državu koja se smatra pravnom i demokratskom bilo primjereno. (Hina)

Ibrahimović ponosan na svoje porijeklo: ''Mama i ja smo iz Hrvatske, to je dio moje krvi''