Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Protiv interesa hrvatskih građana"

Plenković o inicijativi SDP-a za opoziv Vlade: "Nepotrebno i unaprijed neuspješno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac kazala je kako su se prilikom podnošenja zahtjeva za raspravom o povjerenju Vladi fokusirali samo na svoje zastupnike da bi ubrzali proceduru. Inicijativu je komentirao i premijer Andrej Plenković.

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac kazala je kako bi njihova inicijativa za opozivom Vlade u proceduru trebala biti upućena tijekom današnjeg dana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

„Kada Plenković nije smogao snage doći u Sabor, zaključili smo da nema druge nego tražiti raspravu o povjerenju Vladi. Želimo da Vlada ode kako bismo zaustavili neke štetne procese. Oni možda u ovom trenutku ne djeluju štetno jer se kupuje mir. Ne zaboravimo da dugovi Agrokora premašuju vrijednost imovine i to će u jednom trenutku puknuti. Mi možda nećemo uspjeti opozvati Vladu, ali kao oporba moramo reagirati. Mi imamo dovoljan broj glasova i zahtjev ide u proceduru do kraja dana. 31 potpis bit će sasvim dovoljan, nama je bitno koliko će zastupnika podržati naš zahtjev tijekom glasovanja“, kazala je Glasovac.

Na pitanje je li SDP razgovarao s Miloradom Pupovcem, Glasovac odgovara kako su se fokusirali samo na njihove zastupnike kako bi ubrzali proceduru.

„Prilikom glasanja računamo na zdrav razum svih zastupnika. Vjerujem da takvih ima i u HDZ-u“, kazala je Glasovac.

Premijer Andrej Plenković danas je poručio kako je incijativa SDP-a unaprijed osuđena na neuspjeh.

"Još jedna unaprijed neuspješna inicijativa oporbe. Nepotrebna je i protiv interesa hrvatskih građana i zaposlenika, protiv financijskog oporavka i restrukturiranja kompanija i gospodarstva i financijskog imidža zemlje u momentu kad sve što čiunimo činimo da bismo stabilizirali gospodarstvo", kazao je Plenković.

Grmoja: "Nismo skloni brzopletim potezima"

Nikola Grmoja osvrnuo se na inicijativu SDP-a i kazao kako Mostovci nisu skloni brzopletim potezima.

„Mi smo opozicijska stranka i kada na red dođe glasovanje o povjerenju premijeru, mi ćemo glasati protiv toga. Voljeli bismo da je SDP konzultirao ostatak oporbe te uspostaviti kontakte i s nekima iz vladajuće koalicije. Neki govori, poput onog Milorada Pupovca bili su vrlo dvojbeni po pitanju stabilnosti Vlade. Ako se kreće u takvu akciju, onda je trebalo konzultirati . Nadam se da ovo nije zalijetanje u kojem ćemo grogiranog Plenovića ojačati“, kazao je Grmoja.

Beljak: "To je nacionalna veleizdaja"

Šef HSS-a Krešimir Beljak kazao je kako je Vlada sama sebi zavezala ruke kad je u pitanju Agrokor.

„To je nacionalna veleizdaja. Plenković, Marić i Dalić su ili jako nesposobni ili su do grla upleteni u tu aferu iz osobnih razloga. Ako žele dobro ovoj državi, moraju otići“, kazao je Beljak.

Na pitanje na koga računaju prilikom glasanja o povjerenju premijeru, Beljak je kazao kako se u govoru Milorada Pupovca između redaka dalo iščitati da ni oni to neće podržati.

Beljak se osvrnuo i na prve svjedoke (Josip Manolić, Ante Todorić stariji i Stjepan Mesić) koji bi se trebali naći pred saborskim povjerenstvom za Agrokor.

"Mislim da bi prvi trebao svjedočiti Ante Ramljak koji je potpisao ugovor kojim je praktički postao nesmjenjiv", kazao je Beljak.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene