S takozvane najopasnije zgrade u Zagrebu, one u Vukovarskoj ulici, uklonjen je posljednji dio konstrukcije od armiranog betona koja je nakon potresa prijetila sigurnosti stanara i prolaznika.

Galerija


Troškovi uklanjanja 240 tona teške konstrukcije iznosili su oko 2 milijuna kuna pa je sanaciju na sebe preuzeo Grad Zagreb.

Vezani članci Damir Vanđelić, ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio detalje prvog pokušaja prevare: "Tražio se novac za radove koji nisu bili izvedeni" U subotu započinje sanacija nadstrešnice Počinje sanacija opasne zgrade u Zagrebu, golema betonska nadstrešnica teška više od 200 tona rezat će se dijamantnom brusilicom

Iako se na njihov početak čekalo čak 10 mjeseci, radovi su dovršeni unutar 26 dana. Tvrtka koja je izvela radove dio profita donirat će za obnovu Zagreba i Banovine.

Stanari pak poručuju da s olakšanjem kreću u daljnju obnovu zgrade.

"Noćas ćemo jako mirno spavati nakon dugih mjeseci strepnje, ne samo za nas u zgradi nego i za sve prolaznike", kaže predstavnica vijeća suvlasnika, Boška Trbojević.

"Danas kad sam šetao sam se naježio kad smo svaki element spustili, jer svaki element je bio prijetnja da se dizalica ne uruši ili se ne desi katastrofa. Siguran sam da ni Japanci koji su ideali u ovakvom poslu ne bi to prije odradili", poručuje inženjer građevine Ante Borovina

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr