S vrha Cibonina tornja, koji je bio Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina, alpinisti su u nedjelju skinuli stilizirano slovo A, odnosno logo nekadašnjeg poslovnog carstva Ivice Todorića.

Galerija


Nakon pada Ivice Todorića, u nedjelju je "pao" i simbol njegova nekadašnjeg poslovnog carstva - s vrha Cibonina tornja uklonjen je logo Agrokora, veliko crveno slovo A.

Vezani članci Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće odlučuje o optužnici u aferi Agrokor: ''Stvar je ozbiljna kad su nas pozvali u zgradu Centralnog komiteta''

Simbol Agrokora, veličine 430 x 491 centimetara i težak oko 150 kilograma, spustili su alpinisti. Više neće krasiti niti jedan objekt, pa tako niti novo poslovno sjedište koncerna na Žitnjaku.

Pohranjen će biti u skladištu, odnosno u garaži, ali jednog dana, tko zna, možda opet "zasja" na nekom objektu. 

Izvanredna uprava Agrokora s povjerenikom Antom Ramljakom odlučila se na preseljenje iz Cibonina tornja na Žitnjak zbog, kako su naveli, optimizacije troškova i smanjenja zaposlenika u Agrokoru d.d. zbog čega je veći dio tornja zjapio prazan.

Podsjetimo, preseljenje se dogodilo u ponedjeljak,  4. prosinca, a Uprava je odluku obrazložila  u priopćenju: "Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. Broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas je gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku".