Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sigurno za konzumaciju

Ako kod kuće imate ovo suncokretovo ulje, bacite ga!

Ulje (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ulje (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Zbog povećane količine benzo(a)pirena i PAH4, s tržišta se povlači ukrajinsko suncokretovo ulje "Salatoff".

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da zbog povećane količine benzo(a)pirena i PAH4, s tržišta povlači ukrajinsko nerafinirano suncokretovo ulje "Salatoff", koje na hrvatsko tržište stavljaju tvrtke Cossack Consulting i Emasof.

Pročitajte i ovo Ministrica poljoprivrede Marija Vucković Sve za biosigurnost Tko smije, a tko ne smije klati svinje za vlastite potrebe: Ministarstvo donijelo Naredbu o mjerama kontrole za suzbijanje ASK Marija Vučković Održat će se u Zagrebu Vučković najavila sastanak sa svinjogojcima: "Dobit će hitan poziv i raspravit ćemo sve teme"

Proizvod nije siguran za konzumaciju budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze granične vrijednosti definirane Uredbom Europske komisije 1881/2006 o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata,

Ulje se nalazi u pakiranju od jedne litre, bar koda 4030011700121, datuma najbolje upotrijebiti do 14. ožujka.2018, LOT broja 2017.03.15, podrijetlom iz Ukrajine.

Proizvođač je tvrtka "Ukroliya" LTD, 4 Sadova Str. Chernechyi Yar, Poltawa region, Dikanka area, Ukrajina, a na hrvatsko tržište proizvod stavljaju tvrtke Cossack Consulting, Vlaška ulica 58, Zagreb i Emasof, Vlaška ulica 19, Zagreb. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene