Bademovo mlijeko, ilustracija
Bademovo mlijeko, ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u četvrtak potrošače o opozivu proizvoda Isola Bio badem kalcij i Isola Bio kokos s kokosovom vodom zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje navedenih proizvoda.


Radi se o proizvodima u veleprodaji Akron Adrije d.o.o. iz Zagreba - Isola bio badem, kalcij bez šećera i glutena eko, 1 litra, lot broja 210204, roka trajanja do 4. veljače 2022, i Isola bio kokos s kokosovom vodom bez šećera i glutena eko, 1 litra, lot broja 201210, roka trajanja do 10. prosinca 2021.

Vezani članci Dagnje, ilustracija Zbog povećane količine kiseline s polica se povlači jedna vrsta školjki Meso, ilustracija - 2 Novo povlačenje proizvoda s polica: Ovaj put kriva je bakterija

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, stoji u priopćenju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju