Spašavanje trudnice (Foto: MUP)
Spašavanje trudnice (Foto: MUP)

Četrnaestero migranata s jednim djetetom pokušalo je prijeći Plješevicu, a jedna migrantica prevezena je u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostali nalaze u policiji gdje se utvrđuje njihov identitet.


U 13:30 sati Postaja granične policije Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba i jedno dijete.

Vezani članci Migranti u SAD-u (Foto: AFP) Američki sud odlučio: Djeca migranti imaju pravo na hranu, vodu, sapun i zubnu pastu Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Tko je mladi hvarski liječnik koji je prvi pomogao otrovanim Talijanima

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega.

Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.

S obzirom da je žena bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći koji su bili na putu.

Žena je u 14:23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.