Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 milijuna kuna više

S Pantovčaka poručuju: Krov nam opako prokišnjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U proračunu za 2011. predviđena svota za Ured predsjednika narasla je s ovogodišnjih 50,5 milijuna na predviđenih 55,4 milijuna kuna.

Premijerka Kosor istakla je jučer kako je pohvalno što su proračunske rashode uspjeli održati na istoj razini usprkos povećanju sredstava za vojnu opremu, mirovine i porodiljne naknade, provođenje popisa birača i Ured predsjednika, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024.

>> Kosor: Proračun pred nama je društveni izazov

S Pantovčaka su ovu prozivku osobno shvatili i poručili da se ne radi o stvarnom povećanju troškova nego o računovodstvenom. Ističu da će najveći dio novopristiglih pet milijuna kuna biti utrošeno za plaćanje službenih putovanja predsjednika RH koji će naredne godine biti pojačana zbog lobiranja za što brže potpisivanje ugovora o pristupanju EU.

Ured predsjednika iduće će godine dobiti oko milijun kuna za održavanje zgrada i okolice rezidencijalnog objekta na Pantovčaku. Iz predsjedničkog ureda poručuju da krov opako prokišnjava i u glavnoj i u pomoćnim zgradama te da su instalacije stare 40 do 50 godina. Dodaju da će sredstva biti utrošena i na šumu koja okružuje rezidenciju jer ona iz sigurnosnih razloga mora biti prohodna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene