Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:00!

S kojim vozačem biste radije sjeli u auto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi vozač koji je tek položio ili vozač stariji od 70 godina - s kojim biste se osjećali sigurnije u vožnji?

Jesu li postojeći zakoni preblagi prema starijim vozačima, a prestrogi prema mladim vozačima? Odgovor na to pitanje ekipa Provjerenog potražila je pomoću instruktora vožnje i šest vozača - tri mlada i tri starija.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

>>''Imao sam osjećaj da će mi oči iskočiti''

Naime, najnovije istraživanje HAK-a pokazalo je kako 53% vozača mlađih i čak 75% vozača starijih od 40 godina koji su sudjelovali u istraživanju, imaju isti problem s vidom zbog kojeg, primjerice, slabije vide prometne znakove.

>>Sjedite dok ovo čitate? Onda slijedite naše upute...

'Hrvatski zakoni kao da ne razmišljaju da se vozaču nakon što jednom dobije vozačku može pokvariti vid. Naše vozačke dozvole traju gotovo cijeli život i ne zahtijevaju nikakve provjere, za razliku od mnogih zemalja u EU", rekao je oftalmolog Igor Petriček koji je i sam sudjelovao u istraživanju.

Rezultate testiranja vozača pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene