Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka roba ima kupca

Dnevnik Nove TV u turističkoj inspekciji na Jadranu: S kakvim cijenama dočekujemo goste?

Aktualno Galerija Turistička ponuda u Splitu - 1 Turistička ponuda u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turistička ponuda u Splitu - 3 Turistička ponuda u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turistička ponuda u Splitu - 2 Turistička ponuda u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turistička ponuda u Splitu - 4 Galerija 1/4 >>
Mario Jurič bio je u turističkoj inspekciji cijena ugostiteljsko-turističkih usluga. Evo s kakvim cijenama - dočekujemo goste.

Smjena Dioklecijanove straže je događaj koji se ne propušta. Ako uz ovu ili sličnu atrakciju želite popiti espresso, to će vas stajati od 10 do 25 kuna.

Pročitajte i ovo Turistički rezultati Dubrovnika trljaju ruke Turizam u Dubrovniku cvjeta, a posebno su poželjni jedni gosti: "Imaju više sredstava za potrošnju, a odgovaraju nam i ponašanjem" Otok Hvar - 1 skupocjeno ljetovanje Dnevnik Nove TV na našem najskupljem otoku: Pogledajte koliko čak i tamo cijene variraju

"Vidi se da je dosta skuplje nego zadnje godine ili prije dvije godine. Opet je ova unikatna lokacija. Zato se isplati ovdje popiti kavu“, kaže Mate iz Njemačke.

A ako se odlučite prespavati u strogom centru, nema problema. Slobodnih kreveta ima. Noćenje u apartmanu za dvije osobe plaća se 370 kuna pa i znatno više od toga.

"Noćenje u ovoj sobi košta 580 eura kroz lipanj. Cijene jesmo digli za 20 posto. Razlog je što je sve poskupilo više od 20 posto i moramo biti u korak sa situacijom“, objašnjava Nevena Čikeš, direktorica hotela

O cijenama u splitskim restoranima se izgleda najviše govori. Koja je prosječna cijena ručka po osobi?

"Tri slijeda s pićima od 150 do 300 kuna, ovisno što gost naruči. Morali smo dizati cijene smo s obzirom na ulazne troškove, međutim, dok god kvaliteta prati cijenu mislim da imamo prostora za još veći rast kvalitete", kaže Jelena Tabak, vlasnica restorana i članica udruge ugostitelja.

Dodaje, gosti se ne žale.

A kad su gužve i vrućine u centru, jedno od rješenja je rikša.
"Jedan sat, 50 eura po biciklu, 25 eura po osobi", kaže Miloš.

A kako kažu svaka roba ima svoga kupca, pa će tako u Splitu netko proći skuplje, netko jeftinije. Najvažnije na kraju je da su zadovoljni svi i turistički djelatnici i gosti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene