Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera ''Dnevnice''

S dužnosti udaljena i treća osoba koja je svjedočila u istrazi protiv Sauche

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vlade, istražitelji USKOK-a ušli su i u Sabor.

U aferi ''Dnevnice'', češljaju sve putne naloge od sredine 2009. godine, kada je s Jadrankom Kosor u Vladu stigla i tajnica koja je u toj aferi krunski svjedok protiv Tomislava Sauhe. Kamere Nove TV snimile su kako USKOK iz Ureda za opće poslove odnosi kutije pune putnih naloga.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

Doznajemo i da je nakon tajnice i šefice Ureda za opće poslove vlade i sabora, s dužnosti iz Ministarstva vanjskih poslova udaljena i treća osoba, koja je svjedočila u istrazi protiv Tomislava Sauche. Riječ je o bivšem šefu ureda u kojemu su se obrađivale dnevnice - Zvonku Matišiću!

Kutije pune putnih naloga napuštaju Ured za opće poslove Vlade i Sabora. Stotine dokumenata jedva su ugurali u automobil. Pravac USKOK.

Nakon vlade, istražitelji su ušli i u Sabor. Na poziv tužiteljstva odazvali su se sadašnji i bivši šefovi kabineta premijera. Zaposlenici vlade. I Plenković je na isto spreman.

A istražitelji imaju i nova saznanja - da se kralo i za vrijeme Oreškovićeve i Plenkovićeve vlade.

Nekoliko dana poslije - tajnica je premještena iz vlade. Šefica ureda - gdje se obrađuju putni nalozi, smijenjena. Doznajemo i da je i njezin prethodnik, koji je ured vodio od 2012. do sredine 2016. iz Ministarstva vanjskih poslova premješten na drugo radno mjesto. Na Zrinjevcu su nam potvrdili da je prebačen u Upravu za političke poslove - Službu za Rusku Federaciju.

Zastupnici kažu - novac se olako troši.

Zbog kritika za propuste u dosadašnjoj istrazi, istražitelji će sada paziti na svaki detalj.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene