Nakon vlade, istražitelji USKOK-a ušli su i u Sabor.


U aferi ''Dnevnice'', češljaju sve putne naloge od sredine 2009. godine, kada je s Jadrankom Kosor u Vladu stigla i tajnica koja je u toj aferi krunski svjedok protiv Tomislava Sauhe. Kamere Nove TV snimile su kako USKOK iz Ureda za opće poslove odnosi kutije pune putnih naloga.

Vezani članci Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko Slika nije dostupna Osumnjičena u aferi Dnevnice: Doznajemo što je Sandra Zeljko radila u zgradi USKOK-a

Doznajemo i da je nakon tajnice i šefice Ureda za opće poslove vlade i sabora, s dužnosti iz Ministarstva vanjskih poslova udaljena i treća osoba, koja je svjedočila u istrazi protiv Tomislava Sauche. Riječ je o bivšem šefu ureda u kojemu su se obrađivale dnevnice - Zvonku Matišiću!

Kutije pune putnih naloga napuštaju Ured za opće poslove Vlade i Sabora. Stotine dokumenata jedva su ugurali u automobil. Pravac USKOK.

Nakon vlade, istražitelji su ušli i u Sabor. Na poziv tužiteljstva odazvali su se sadašnji i bivši šefovi kabineta premijera. Zaposlenici vlade. I Plenković je na isto spreman.

A istražitelji imaju i nova saznanja - da se kralo i za vrijeme Oreškovićeve i Plenkovićeve vlade.

Nekoliko dana poslije - tajnica je premještena iz vlade. Šefica ureda - gdje se obrađuju putni nalozi, smijenjena. Doznajemo i da je i njezin prethodnik, koji je ured vodio od 2012. do sredine 2016. iz Ministarstva vanjskih poslova premješten na drugo radno mjesto. Na Zrinjevcu su nam potvrdili da je prebačen u Upravu za političke poslove - Službu za Rusku Federaciju.

Zastupnici kažu - novac se olako troši.

Zbog kritika za propuste u dosadašnjoj istrazi, istražitelji će sada paziti na svaki detalj.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr