Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savez pisaca Rusije dodijelit će u utorak u Moskvi nagradu Imperska kultura u kategoriji Slovensko bratstvo novinarki i književnici iz Srbije Ljiljani Bulatović za knjigu Raport komandatu, koja je posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću.


'Nagrada se dodjeljuje autorici za hrabrost, vjernost i nepokolebljivost u službi jedinstva slavenskih pravoslavnih naroda, navedeno je u priopćenju na stranici Saveza pisaca Rusije.

Autorica je rekla da će ova nagrada biti uručena i ruskoj povjesničarki Jeleni Guskovoj, voditeljici Centra za izučavanje suvremene balkanske krize pri Ruskoj akademiji znanosti.

Vezani članci Snaga ljudskih vrlina Mladi zagrebački autor knjige propituje kako procjenjujemo karakter osobe i što to znači Knjiga Moja voljena žena Popularni krimić otkriva jezive tajne mladog bračnog para: Kad prekrše pravilo, osveta je strašna

Savez pisaca Rusije ove nagrade svečano uručuje svake godine u domu Saveza u pristnosti najpoznatijih ruskih intelektualaca i pisaca.

Kako se navodi na stranici izdavača knjige, Udruženja pisaca Poeta, počinje uvodnim tekstom Momira Bulatovića Oda časnom srpskom generalu, a potom izlaže izbor činjenica i zapisa iz života i ratnog puta generala Ratka Mladića, njegova izlaganja, govore i intervjue.

Među autorima priloga ili citiranih tekstova su uglavnom Mladićevi suborci, a na kraju knjige poredano je 40 imena sugovornika o traženom ratnom zločincu.