Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savez pisaca Rusije dodijelit će u utorak u Moskvi nagradu Imperska kultura u kategoriji Slovensko bratstvo novinarki i književnici iz Srbije Ljiljani Bulatović za knjigu Raport komandatu, koja je posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću.


'Nagrada se dodjeljuje autorici za hrabrost, vjernost i nepokolebljivost u službi jedinstva slavenskih pravoslavnih naroda, navedeno je u priopćenju na stranici Saveza pisaca Rusije.

Autorica je rekla da će ova nagrada biti uručena i ruskoj povjesničarki Jeleni Guskovoj, voditeljici Centra za izučavanje suvremene balkanske krize pri Ruskoj akademiji znanosti.

Vezani članci Naslovnica knjige Nježni ratnik Knjiga "Nježni ratnik" klasična je povijesna romansa jedne od najprodavanijih autorica New York Timesa Naslovnice knjige Anatomija jednog skandala Sudska drama "Anatomija jednog skandala" napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona

Savez pisaca Rusije ove nagrade svečano uručuje svake godine u domu Saveza u pristnosti najpoznatijih ruskih intelektualaca i pisaca.

Kako se navodi na stranici izdavača knjige, Udruženja pisaca Poeta, počinje uvodnim tekstom Momira Bulatovića Oda časnom srpskom generalu, a potom izlaže izbor činjenica i zapisa iz života i ratnog puta generala Ratka Mladića, njegova izlaganja, govore i intervjue.

Među autorima priloga ili citiranih tekstova su uglavnom Mladićevi suborci, a na kraju knjige poredano je 40 imena sugovornika o traženom ratnom zločincu.