Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAPLIJENILI MU JAHTU U ŠPANJOLSKOJ

Tko je novi vlasnik? Ruski oligarh prodao hotelski kompleks Belvedere u Dubrovniku

Aktualno Galerija Hotel Belvedere nakon obnove bi trebao izgledati ovako (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Hotel Belvedere nakon obnove bi trebao izgledati ovako (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Belvedere - 2 Belvedere - 2 Foto: DNEVNIK.hr Belvedere - 3 Belvedere - 3 Foto: DNEVNIK.hr Belvedere - 4 Belvedere - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Belvedere - 1 Galerija 1/5 >>
Viktor Vekselberg kupio je hotel Belvedere 2014. godine za nešto više od 12 milijuna eura. Trebao je to biti jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj, međutim izgleda kako će još neko vrijeme biti samo ruševina.

Dok se već tjednima postepeno plijeni i oduzima imovina ruskim oligarsima, hrvatska Vlada čeka da ih Europska unija službeno sankcionira, a do tad ne prati i ne provjerava njihovu imovinu. Stoga se tek saznalo da je Viktor Vekselberg, jedan od najbogatijih Rusa, prodao kapitalni projekt u Dubrovniku - hotel Belvedere

Pročitajte i ovo Ruska imovina - 4 EUROPOL Operacija Oscar: Na meti ruska nezakonita imovina, trajat će godinu dana

Ovu informaciju potvrdio je Davor Štern, bivši Vekselbergov savjetnik oko projekta Belvedere, za Dnevnik Nove TV. Rekao je da ruski oligarh s projektom više nema veze, te da se i on sam povukao s mjesta njegovog savjetnika. Međutim, izgleda da je ova informacija iznenadila Matu Frankovića, dubrovačkog gradonačelnika, koji za promjenu vlasnika nije znao.

"Prema našim komunikacijama koje smo imali do nedavno vlasnik se nije promijenio, odnosno vrlo slične osobe su bile ovdje u trenutku posljednjih razgovora", rekao je. 

Tko je novi vlasnik?

U sudskom registru vidljivo je kako su tvrtke vlasnice hotela Belvedere i restorana "360" u studenome 2018. dobile nove vlasnike. To su tvrtke s Cipra, iz Švicarske i Rusije, a kao ovlašteni zastupnik pojavljuje se Igor Juszupov. Ima li i dalje Viktor Vekselberg veze s Dubrovnikom, i je li itko popratio ovu imovinu i promjenu vlasti, u Ministarstvu vanjskih poslova - ne znaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavila Bijela kuća Amerika ruskim oligarsima uvodi nove sankcije: Pogledajte tko je sve na popisu ljudi bliskih Putinu koji podupiru "destabilizirajuću rusku vanjsku politiku"

"Mi ne pratimo imovinu Viktora Vekselberga zato što on nije na sankcijskoj listi Europske unije, u tom smislu nije u našem fokusu, nemamo informacija o njegovoj imovini, osim onoga što i sami možemo vidjeti u medijima", rekao je Frano Matušić, državni tajnik za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Međutim, Viktor Vekselberg nalazi se na sankcijskim listama SAD-a i Velike Britanije, pa tako u stranim medijima možemo vidjeti zapljenu njegove jahte u Španjolskoj, kako je prenio Daily mail. Što je sa imovinom u Hrvatskoj i hoće li Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poduzimati konkretne korake, tek ćemo vidjeti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene