Bolja Hrvatska nam slavi deveti rođendan. Više od 400 priloga napravljeno je tijekom godina, prijeđeno tisuće kilometara. Nema kutka Hrvatske u koji Dnevnik Nove TV nije zašao u potrazi za inspirativnim ljudima. Nismo se držali samo većih sredina, otišli smo i u manja mjesta poput Svetog Đurđa ili Donjih Kljaka. Bilo je pregršt junaka i priča.

Galerija


''Dnevnik Nove TV pokrenuo je, uz 'Želimo znati', još jednu akciju – 'Bolja Hrvatska'. Svakoga tjedna donosit ćemo priče o mladim, talentiranim, uspješnim ljudima koji su budućnost ove zemlje. O ljudima koji se nisu prepustili sudbini, već znanjem, trudom i voljom hrabro gaze naprijed, ruše prepreke i stvaraju Bolju Hrvatsku'', riječi su kojima je sve počelo prije 9 godina, i to pričom o mladoj fizičarki Uni koja je već tada svijet znanosti imala na dlanu.

''Sad kad se pokušavam prisjetiti tog dana kada smo snimali. Onako u glavi jedan veliki bućkuriš jer ta cura je tako svestrana, a ti u dvije minute moraš pokazati kako njezin dan izgleda. Tako da je stvarno bilo letenje od jutra do mraka'', prisjeća se novinarka Josipa Ćirić. I tako godinama. Pa ne čudi što je arhiva puna priča.

Saša Španović (Foto: Dnevnik.hr) Šapu po šapu, Saša je svoju ljubav prema životinjama pretvorila u odličan biznis

Organizatori (Foto: Dnevnik.hr) Teško da ljepša slika Hrvatske može otići u svijet: Zbog ovih je mladih ljudi Osijek ove godine pucao po šavovima

Matu Rimca smo pratili još otkako je svoje ideje brusio na zelenoj kockici. Bili smo i s Nanobitom kada su još bili u sobičku, sretni što imaju 16 zaposlenih. Danas ih imaju više od sto. I tvrtka Five se danas može pohvaliti velikim uredima, a nisu ni sanjali da će dogurati među najveće izvoznike mobilnih aplikacija u Hrvatskoj.

Bolja Hrvatska: Kaja Pavlinić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Upoznajte hrvatsku Gretu: Ona je inovatorica, poduzetnica, aktivistica i ponosna nositeljica titule buduće liderice

Pratili smo naše znanstvenike, redovito bili u laboratoriju Ive Tolić koja je hrvatsku znanost pronijela u svijet. Imali smo na oku Vernesu Smoličić koja otkriva nove tajne svemira, snimali sportske nade, umjetnike, glazbenike koji osvajaju svijet, dobročinitelje, dočekivali male genijalce s olimpijada znanja. I ne, nije uvijek bilo lako pridobiti ih ispred kamere.

Potraga za pozitivom

''Oni uvijek misle nekako da nije dovoljno dobro ono što oni čine. A mi budemo oduševljeni često njihovim uspjesima, no oni nam onda kažu: 'Ma dajte, sigurno ima netko tko je uspio više'. Nisu ni sami svjesni koliko puno uspjevaju i koliko su dobri u onome što rade'', priča reporterka Martina Bolšec Oblak.

A kako se naša rubrika sviđa građanima? ''Mislim da smo svi onda ohrabreni tim nekim pozitivniim primjerima nekih stvari koje se svakodnevno događaju oko nas. U svakom slučaju, veliki plus'', kaže Aleksandra iz Zagreba.

''Mislim da je to jedna dobra ideja jer općenito u svim vijestima fali pozitive'', rekao je Marko iz Splita. U potrazi za pozitivom nema gdje nismo snimali, od farmi preko operacijskih dvorana do kokpita. Vrijedilo je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr