Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rub Đulinog ponora omiljeno okupljalište mladih Ogulinaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo dva mjeseca u Ogulinu je u kanjon rijeke Dobre palo troje mladih u alkoholiziranom stanju. Svaki put ih je izvlačila Gorska služba spašavanja i svi su preživjeli opasan pad.

Sve upućuje na to da bi 35-metarski Đulin ponor u samom središtu Ogulina na nekim mjestima trebalo i dodatno zaštititi, a mlade Ogulince češće upozoravati na opasnosti koje krije previše alkohola i njihova skrivena sreća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Teška prometna nesreća u Ogulinu, poginuo pješak Slika nije dostupna Pijan mladić spašen iz 35 m dubokog Đulinog ponora

Posljednju akciju spašavanja pijanog 20-godišnjaka Gorska služba spašavanja imala je upravo jučer. 

Izvlačenje s gotovo 30 metara visine bilo je uspješno, a pijani je mladić prošao samo s ogrebotinom. Lakše je ozlijeđeno i dvoje ogulinskih maturanata koji su na istome mjestu, također pijani, prije dva mjeseca pali u ponor. 

'Mjesto na kojem je do nesreće došlo zaštićeno je ogradom. Međutim, mi nikoga ne možemo spriječiti da preskoči ogradu i dođe na nepristupačan teren', rekao nam je Vladimir Radej (GSS Ogulin).

No, ono što je stručnjacima nepristupačan teren, mladim Ogulincima je omiljeno noćno okupljalište. Zovu ga SREĆA, a samo jedan preskok i na mjestu su koje se nalazi na samom rubu kanjona. Opasnost je još veća kad pretjeraju s alkoholom.

Gradske vlasti pred sobom imaju zadatak dodatno osigurati mjesto na kojem mladi provode vrijeme kako sreća ne bi postala tragična nesreća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene