Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronko: Izvor iz Vlade pustio 'nekoliko lažnjaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeški župan Zdravko Ronko opovrgnuo je u petak neslužbene navode iz Banskih dvora da je zaduženost te županije bitno manja nego što to tvrdi SDP-ov župan (Ronko).

Neslužbeni izvor iz Vlade pustio je "nekoliko lažnjaka", rekao je Ronko na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

SDP-ov župan ističe da nije točno da ukupne obveze županije iznose samo 57 milijuna kuna, kako to tvrdi neslužbeni izvor iz Vlade.

- I županijski čelnik HDZ-a Franjo Lucić potvrdio je da dubioze i štete iznose 355 milijuna kuna, izjavio je požeški župan opetujući da je županiju preuzeo sa 290 milijuna kuna duga, s preko 60 milijuna kuna blokade i sa Županijskom upravom za ceste u stečaju.

Tri je godine za redom, kaže, državna revizija davala do znanja da je Požeška županija u "gadnim problemima", vijećnici su na niz adresa slali žurne zahtjeve da se Bagarić (bivši župan) zaustavi, no bez odjeka.

Tri godine "Vladini nojevi zabijaju glavu u pijesak" i sada kada je s 355 milijuna kuna štete došlo do sloma županije još dublje zabijaju glavu toliko da nisu čuli ni uspaničene pozive za pomoć svoga povjerenika samo dva mjeseca prije izbora da županiji žurno treba 63 milijuna kuna kako bi se nakratko saniralo stanje jer će u protivnom trebati tri puta više", izjavio je Ronko.

Na navode Vladina izvora da bi se cijela priča riješila sa samo
nekoliko milijuna da je Ronko razgovarao s kreditorom, Ronko uzvraća da taj izvor prešućuje da je sve već bilo blokirano i prije nego li je on preuzeo dužnost župana.

Požeški župan kaže da je nalaz državne revizije žurnom poštom u petak poslao glasnogovorniku Vlade Ratku Mačeku, koji je po njemu neslužbeni Vladin izvor koji je "pustio nekoliko lažnjaka".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene