Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalbe nose oznaku povjerljivosti, a o objavi njihova sadržaja odlučuje sud. Markačev odvjetnik Goran Mikuličić rekao je da obrane žalbama ne napadaju samo primjenu prava, već i način na koji je vijeće suca Orieja vrednovalo činjenice.


Stoga će žalbenom vijeću predložiti nove svjedoke te dokumente među kojima su najzanimljiviji zapisnici sa sastanaka srpskog političkog vodstva.

Vezani članci Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 Plenković obišao Maslenicu i položio vijenac, susreo se i s Gotovinom: ''Imamo Hrvatsku kakvu su željele generacije Hrvata'' Slika nije dostupna Gotovina i Markač pred Žalbenim vijećem prvi puta nakon izricanja presude

Vijeće taj prijedlog može prihvatiti ili odbiti, a tužiteljstvo ima pravo prigovora na žalbe. Obrane na to pak, imaju pravo replike.

General Ante Gotovina, podsjetimo, nepravomoćno je osuđen na 24, a general Mladen Markač na 18 godina zatvora. Oslobodilačka akcija Oluja proglašena je ujedinjenim zločinačkim pothvatom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju