Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je na razgovoru, nije na razgovoru

Ljubo Ćesić Rojs bio je u Državnom odvjetništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Hrvatske vojske, bivši pomoćnik ministra obrane te saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, prema neslužbenim informacijama, bio je danas na razgovoru u Državnom odvjetništvu, a ne u policiji.

Rano ujutro pojavila se informacija da je Rojs danas bio na razgovoru u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. No, u policiji su demantirali te informacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posjet BiH Sastanak u manastiru, u tajnosti i bez mobitela: Vučić objavio o čemu je razgovarao s Dodikom i patrijarhom Porfirijem Xi Jinping održao bukvicu Justinu Trudeauu na marginama summita VIDEO Pogledajte kako je kineski predsjednik očitao bukvicu kanadskom premijeru: "To nije u redu"

'Ljubo Ćesić Rojs nije bio na razgovoru u policiji', rekao nam je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Iako je Rojsov odvjetnik Željko Olujić prijepodne izjavio medijima da se njegov klijent nalazi u policiji, no da ne zna zbog čega, kasnije je ustvrdio da nema saznanja o tome.

'Uporno govorim tri sata da nemam informacija da bi general bio uhićen i prepraćen na obavijesni razgovor, a valjda bi o tome znao ja i njegova obitelj', izjavio je Olujić 

Prema pisanju medija policija je početkom listopada od Rojsa zatražila informacije o topničkim dnevnicima iz Oluje, u vezi granatiranja Knina. Navodno je on zbog toga jutros trebao biti u Državnom odvjetništvu. 

No, neslužbeno doznajemo da se nije radilo o tome, nego da je davao informacije vezane uz poslovanje 66. pukovnije.

Potvrdilo nam je to i Državno odvjetništvo. U njihovom objašnjenju stoji kako je prije dva dana iz Ćesićeva doma izuzeta veća količina dokumentacije vezane uz poslovanje 66. pukovnije.

Ćesić Rojs je danas bio pozvan da objasni dio te dokumentacije jer u ponedjeljak počinje postupak u kojem Rojs tuži državu zbog odnosa i poslovanja upravo prema toj 66. pukovniji kojom je Ljubo Česić zapovijedao.

Inače, na zagrebačkom Županijskom sudu protiv Ćesića se vodi postupak zbog zloporabe u Ministarstvu obrane vrijedne više od 5,5 milijuna kuna, otpisa duga nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac i opskrbe 66. pukovnije HV-a raznim potrepštinama, među kojima su i plastične čaše.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene