Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Srpske narodne stranke. Tema razgovora, između ostalog, bio je i predsjednikov sukob s Miloradom Pupavcem.


Milan Rodić, predsjednik SNS-a, nakon razgovora s predsjednikom izjavio je da je Milorad Pupovac opasan za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a postao je nezgodan i za Vlade Hrvatske.

Vezani članci Jasenovac (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Opet dvostruke kolone sjećanja u Jasenovcu: "Jedna kolona je želja svih nas, ali za nju moraju biti ispunjene pretpostavke" Otkriven razlog napada na Milorada Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Napadač na Pupovca otkrio zašto ga je gađao hranom: "Moja je žena sjedila na kavi..."

Rodić je rekao kako je Pupovac bivšu Vladu ucjenjivao Bruxellesom. Točnije, govorio bi da će ako dobije novac koji traži u Bruxellesu govoriti da ovdje za Srbe teče med i mlijeko.

>> Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Tako Milan Rodić tvrdi je da Milorad Pupovac 2008. godine dobio 7,5 milijuna kuna za potrebe Srpskog narodnog vijeća i financiranje srpske nacionalne manjine. Novac je to od Ministarstva regionalnog razvoj, šumarstva i vodnog gospodarstva, te se pita kakve veze ovo ministarstvo ima sa srpskom manjinom.

'Tko želi ostati neka radi i nek se bori na političkoj pozornici, ali nije se lako boriti s nekim tko je dobivao pune vreće novca kao što je to gospodin Pupovac', rekao je Rodić.

Podsjetimo, predsjednik Josipović optužio je Pupovca iz da se njegova politika odavno pretvorila u etnobiznis. 'U vrijeme kada je njegova stranka i formalno bila u Vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, za sebe iznimno puno. To mi se, kao građaninu i predsjedniku svih građana, ne sviđa', piše, između ostalog, u pismu koje je predsjednik Josipović uputio uredništvu tjednika Novosti, koje izdaje Pupovčevo Srpsko narodno vijeće.

Pupovac je na izjavu predsjednika rekao kako je pismo Josipovića jedinstveno u povijesti parlamentarne demokracije. 'Nije bilo svojstveno ni za vrijeme teških razdoblja kao što su bile '90-e. Za tako nečim nije posezao ni predsjednik Tuđman, ni predsjednik Mesić', rekao je Pupovac. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.