Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemamo uporabnu dozvolu'

Rockwool: 'Neprimjereno je pregovarati o kolektivnom ugovoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka 'Rockwool Adriatic' reagirala je na konferenciju za novinare Sindikata Istre i Kvarnera priopćenjem u kojem ističe kako inzistiranje Sindikata na pregovorima o kolektivnom ugovoru smatra neprimjerenim u vrijeme kada su radna mjesta radnika neizvjesna s obzirom da je tvornica kamene vune u Pićnu još u fazi pokusnog rada i nema uporabnu dozvolu koja je uvjet za nesmetani trajni rad tvornice.

Ističe se kako pregovore o kolektivnom ugovoru u Rockwoolu smatraju velikom odgovornošću koja iziskuje ozbiljan angažman, a u tvrtki su 'sve snage i potencijale usmjerili ka dobivanju uporabne dozvole'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera 'Istarske proturecesijske mjere su politikanstvo' Slika nije dostupna Sindikat Istre i Kvarnera o privatizaciji brodogradilišta

Tek po dobivanju uporabne dozvole bit će neupitna radna mjesta zaposlenika u tvornici, kaže se u priopćenju iz Rockwoola. 'Neprimjereno je u ovom trenutku pregovarati o kolektivnom ugovoru kada postoji rizik da stavke iz tog ugovora nećemo moći ispuniti sve dok nam Ministarstvo zaštite okoliša ne izda dozvolu za trajni rad', poručuju iz Rockwoola.

>> Sindikat nezadovoljan neuspjelim postupkom mirenja s Rockwoolom

Ističu kako o socijalnoj odgovornosti Rockwoola najbolje govori to što su tijekom deset mjeseci dok tvornica nije radila, pa time niti prihodovala, svi radnici uredno dobivali plaću. Sindikat Istre i Kvarnera, koji traži da se uspostavi socijalni dijalog između radnika i poslodavca započinjanjem pregovora, izrazio je danas nezadovoljstvo neuspjelim postupkom mirenja, ocijenio da tvrtka potcjenjuuje radnike i pravnu državu te najavio štrajk kad 'proizvodnja bude u punom jeku'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene