Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka 'Rockwool Adriatic' reagirala je na konferenciju za novinare Sindikata Istre i Kvarnera priopćenjem u kojem ističe kako inzistiranje Sindikata na pregovorima o kolektivnom ugovoru smatra neprimjerenim u vrijeme kada su radna mjesta radnika neizvjesna s obzirom da je tvornica kamene vune u Pićnu još u fazi pokusnog rada i nema uporabnu dozvolu koja je uvjet za nesmetani trajni rad tvornice.


Ističe se kako pregovore o kolektivnom ugovoru u Rockwoolu smatraju velikom odgovornošću koja iziskuje ozbiljan angažman, a u tvrtki su 'sve snage i potencijale usmjerili ka dobivanju uporabne dozvole'.

Vezani članci Popisivanje putnika na Kikovici Bijeg nakon potresa izazvao strah od širenja koronavirusa: ''Počela je borba za život'' Tvornica kamene vune Rockwool Nesreća u Istri: Radnik u tvornici kamene vune ostao bez ruke

Tek po dobivanju uporabne dozvole bit će neupitna radna mjesta zaposlenika u tvornici, kaže se u priopćenju iz Rockwoola. 'Neprimjereno je u ovom trenutku pregovarati o kolektivnom ugovoru kada postoji rizik da stavke iz tog ugovora nećemo moći ispuniti sve dok nam Ministarstvo zaštite okoliša ne izda dozvolu za trajni rad', poručuju iz Rockwoola.

>> Sindikat nezadovoljan neuspjelim postupkom mirenja s Rockwoolom

Ističu kako o socijalnoj odgovornosti Rockwoola najbolje govori to što su tijekom deset mjeseci dok tvornica nije radila, pa time niti prihodovala, svi radnici uredno dobivali plaću. Sindikat Istre i Kvarnera, koji traži da se uspostavi socijalni dijalog između radnika i poslodavca započinjanjem pregovora, izrazio je danas nezadovoljstvo neuspjelim postupkom mirenja, ocijenio da tvrtka potcjenjuuje radnike i pravnu državu te najavio štrajk kad 'proizvodnja bude u punom jeku'.