I za sutra su izdana upozorenja meteo-alarma, posebno za sjeverni Jadran.


Ledeno niske temperature i u utorak su nastavile i u utorak stvarati probleme po Dalmaciji. Zaledilo se i Modro jezero u Imotskom!

Vezani članci Uvala Vruja - 1 Nastavlja se devastacija prekrasne dalmatinske uvale, a država unatoč brojnim prijavama ne čini ništa: ''Taj ping-pong između svih institucija traje 20 godina'' Vruć dan u Dubrovniku, ilustracija - 2 Meteorologinja o vremenu do kraja tjedna: "Ljeto je sigurno tu! Pred nama su sunčani i vrući dani"

Led na površini Modrog jezera ne viđa se često, no vrijeme kakvo vlada Hrvatskom posljednjih dana, isto tako se često ne viđa.

"Svako petnaestak, dvadeset godina, sto posto, svaki put se zaledi ali ove godine je zbilja zanimljivo, jer već treći, četvrti sloj leda ima", kaže jedan mještanin.

Problemi i u školama

Zbog kvara pumpe i ventila u kotlovnici, učionice su prazne u osnovnoj školi u Prološcu. "Trenutno u matičnoj školi imamo 288 učenika koji ne pohađaju nastavu zbog vremenskih nepogoda i situacije koja se dogodila u kotlovnici. Isto tako, u područnoj školi Dolića Draga je došlo do puknuća vodovodnih cijevi",ističe ravnatelj škole Krešimir Bajić.

Ipak, učenici će u svoje čiste učionice već u četvrtak, kaže ravnatelj. Šteta bi u kotlovnici mogla iznositi i više od 50 tisuća kuna, kažu u školi.

Bura - najveći izvor problema na Jadranu

Do četvrtka će i dalje posvuda biti vjetrovito, no najviše problema će ipak zadavati jaka, na udare olujna pa i orkanska bura na Jadranu.

U gorju i na istoku i dalje se očekuje povremeni snijeg, a na krajnjem jugu uglavnom kiša, iako i tu može još uvijek zalepršati koja pahulja.