Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene ceste

U Sisku najteža situacija s poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaji Save, Kupe, Une i Gline i dalje su u porastu, a najteža situacija je na području Siska gdje se očekuje proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava.

U porastu je vodostaj rijeke Save uzvodno i nizvodno od Siska, ali i vodostaji rijeke Kupe kao i Gline te Une.

Pročitajte i ovo Poplava u Žažini - 1 Borba s poplavama Priprema za dolazak vodenog vala: "Bori se nadljudskim naporima, ove vode jutros uopće nije bilo" Borba s poplavama - 4 Danonoćna borba Dramatično u više dijelova Hrvatske, vodena bujica ne posustaje: "Svi su na intervencijama od jutra do sutra"

Zbog visokih zaobalnih voda i jakih kiša, dugotrajne zatvorenosti savskih čepova, unatoč kontinuiranom radu svih crpnih stanica na branjenom području, i pumpanju pokretnim crpkama na najkritičnijim lokacijama zaobalne vode još rastu, te se izlijevaju iz melioracijskih kanala. Odvodni sustav ne može primiti svu vodu.

Izvanredne mjere obrane od poplave na snazi su na slivu Sve i to na području postaja Jamnička Kiselica, Dubrovčak, Ustava Prevlaka, Česma Ušće i Jasenovac.

Posebno teška situacija je na području Siska. Zbog prelijevanja vode zatvorena je cesta Sisak-Popovača te se očekuje proglašenje izvanrednih mjera za Donje Pokuplje.

40 komada goveda u općini Martinska Ves, okruženo je vodom u svojoj staji. Građani rade na tome da štalu zagrade da im voda ne prodre, a osigurali su im i hranu.

>> U Zagrebu se odvojila garaža, u Samoboru se otvorila pukotina među kućama

Izvanredne mjere obrane od poplave i dalje su na snazi na rijeci Bednji i Plitvici u Varaždinskoj županiji iako je jučer u popodnevnim i večernjim satima došlo do opadanja razine vode.

Ovisno o količini padalina koje su najavljene za danas mogući je i ponovni blagi porast vodostaja tih rijeka, izvijestio je varaždinski Centar 112.

Najugroženije je naselje Hrastovljan kraj Ludbrega gdje je tijekom noći dopremljeno tisuću vreća s pijeskom radi utvrđivanja zečjih nasipa.

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, dok su u ostalom dijelu zemlje na većini cesta kolnici mokri i skliski od kiše. U Gorskom kotaru su proglašeni zimski uvjeti, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do čvora Bosiljevo 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, na dionicama Jadranske magistrale između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8), zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene